Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team is tijdens de eerste van twee Indonesische Grand Prix wedstrijden op een negende plaats geëindigd. Zijn nieuwe teamgenoot Karlis Alberts Reisulis deed het ook goed in zijn eerste Grand Prix voor het team, hij eindigde in de zware omstandigheden op een veertiende plaats.

De elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 werd verreden in Lombok, Indonesië. Hier werden de rijders na een aantal natte Grand Prix wedstrijden getrakteerd op zware, warme omstandigheden. Naast de hitte moesten de rijders zich ook snel proberen aan te passen aan het tijdverschil en moesten ze wennen aan het circuit.

Voor Rick Elzinga was het een zware wedstrijddag. Nadat hij er niet echt goed bij zat met de start in de eerste manche moest Elzinga proberen zich zo goed en snel mogelijk door het veld te worstelen. In eerste instantie lukte dit en kwam hij vrij snel terug naar een negende plaats, helaas had de Yamaha-coureur halverwege de wedstrijd moeite om zijn tempo vast te houden en viel terug naar de elfde plaats. Nadat hij zich wist te herpakken kon hij opnieuw de top tien binnen komen en werd hij als negende afgevlagd.

In het begin van de tweede manche kwam Elzinga ten val en moest hij op een flink gesproeid circuit proberen terug te komen. Ondanks de natte omstandigheden wist hij snel in een goed ritme te komen en dat leverde hem per ronde een aantal plaatsen winst op. Nadat hij in de twaalfde ronde zijn nieuwe teamgenoot Reisulis wist te verschalken kwam de Nederlander naar de twaalfde plaats en in de slotfase kwam hij ook nog de elfde plaats voor zich op te eisen. Een 9-11 in de manches bracht hem een negende plaats in het dagklassement en blijft hiermee op een zevende plaats staan in de tussenstand.

Ook Karlis Alberts Reisulis wist een constante wedstrijd te rijden tijdens de eerste van de twee wedstrijden in Lombok. Karlis liet in Indonesië een zeer goede snelheid zien. De jonge Let knokte in de eerste manche in de top tien en werd beloond met een dertiende plaats. In de tweede manche kwam Reisulis vanuit het middenveld naar voren waarna hij opnieuw als dertiende eindigde. Een 13-13 in de manches bracht hem de veertiende plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend wordt de volgende Grand Prix verreden en dit zal opnieuw op dezelfde locatie gaan gebeuren. Wel wordt er dan in tegengestelde richting gereden gaan worden.

Commentaar Rick Elzinga: “Een zware dag vandaag. Voor mijn gevoel was het rijden goed maar ik had gewoon niet de snelheid. In beide manches moest ik terugkomen naar voren. In de tweede manche na een val, dat maakte het niet makkelijker. Ik reed een beetje verkrampt en niet zoals ik kan, alles bij elkaar een moeilijk weekend en was ik vooral met mezelf in gevecht. De motor was goed, maar ik had het gevoel dat ik iets niet goed deed, daar moeten we aan werken zodat het volgende week beter is.”

Commentaar Karlis Alberts Reisulis: “Niet mijn beste dag, maar mijn snelheid was goed en ik kon knokken in de top tien. Ik moet werken aan mijn uithoudingsvermogen want deze wedstrijden zijn toch weer 5 minuten langer dan de EMX250 manches, dus ik moet mijn training daarop aanpassen. De motor was fantastisch en het team heeft me enorm geholpen er aan te wennen. Vandaag maakte ik gewoon te veel fouten en dat weerhield me van betere resultaten. Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik krijg om in de MX2 klasse op een fabrieksmotor te rijden, ik kijk uit naar volgende week.”

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.