Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team is tijdens de Italiaanse Grand Prix elfde geworden. In de eerste manche finishte Elzinga op een goede zesde plaats maar in de tweede manche bezeerde hij in de beginfase zijn pols waardoor er niet meer in zat dan een veertiende plaats.

Het MX2 seizoen is halverwege, afgelopen weekend stond de tiende van twintig Grand Prix wedstrijden op het programma op het legendarische circuit van Maggiora. Helaas werd dit weekend de zoveelste wedstrijd waar de rijders te maken kregen met hevige regenval en moeilijke omstandigheden.

In de eerste manche reed Elzinga opnieuw een goede wedstrijd en wist hij met een zesde plaats goed te scoren. Dit was een sterk resultaat aangezien hij in de kwalificatieheat op zaterdag een elleboogblessure had opgelopen. Helaas liep het in de tweede manche een stuk minder voorspoedig voor de crosser uit Zenderen. In de eerste ronde kwam hij bijna ten val waarbij hij ook nog zijn pols blesseerde. Nadat hij ver was teruggeslagen in het veld wist hij zich te herpakken en knokte zich nog terug naar de veertiende plaats. Met dit resultaat eindigde Elzinga op een elfde plaats in de Grand Prix en blijft hiermee op een zevende plaats staan in de tussenstand.

Na drie Grand Prix weekenden op rij heeft het team nu een weekend rust waarna ze vertrekken naar Indonesië, waar twee wedstrijden op het programma staan.

Rick Elzinga: “In de kwalificatie wedstrijd op zaterdag kwam ik ten val en blesseerde mijn elleboog waardoor ik er vandaag het beste van moest zien te maken. In de eerste manche had ik een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Helaas had ik te veel hinder van mijn blessure waardoor ik teveel compenseerde in mijn rijstijl en hierdoor kon ik de jongens vooraan niet bijhouden. Ook in de tweede manche had ik best een goede start, alleen kwam ik in de eerste ronde bijna ten val waarbij ik mijn pols blesseerde. Dit voelde niet goed en hierdoor verloor ik veel plaatsen, gelukkig kon ik me nog herpakken en het ritme vinden waarna ik nog terug kon komen naar de veertiende plaats.”

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.