Rick Elzinga en Karlis Alberts Reisulis van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team hebben opnieuw een hete en zware Grand Prix achter de rug. Er werd opnieuw gereden op het Selaparang circuit in Indonesie. Rick Elzinga wist hier tiende te worden en werd hierbij gevolgd door Karlis Alberts Reisulis op een elfde plaats.

Het circuit werd dit weekend in tegengestelde richting gereden. Elzinga en Reisulis waren hongerig om zichzelf te verbeteren ten opzichte van de wedstrijd ervoor en begonnen gemotiveerd aan het weekend.

Elzinga pakte in de eerste manche een goede start en legde hiermee de basis voor een goed resultaat. Helaas kreeg hij tijdens de wedstrijd af te rekenen met een tegenslag want zijn radiateurkap raakte verbogen, waar hij last van had en het tempo moest laten zakken. Hierdoor zakte Elzinga terug naar een vijftiende plaats en zocht teleurgesteld het paddock op.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Ook nu pakte hij een goede start. Gedurende de wedstrijd viel hij even terug naar een negende plaats maar Elzinga herpakte zich en met nog vier ronden te gaan, nam hij de zevende plaats in handen. Dit wist hij vast te houden tot aan de finish en werd hiermee tiende in de Grand Prix. Met dit resultaat blijft hij op een zevende plaats staan in de tussenstand.

Voor Reisulis was het zijn tweede wedstrijd voor het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team. Hij werd in zijn eerste Grand Prix veertiende en verbeterde zich goed tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend door elfde te worden. Reisulis wist twaalfde te worden in de eerste manche en verbeterde zich in de tweede manche met één positie door elfde te worden. Hiermee kwam hij net een punt tekort om in de top tien te kunnen finishen. In de tussenstand is hij opgeklommen naar een vierentwintigste plaats.

Het team zal nu terugkeren naar de basis en zich gaan voorbereiden op de volgende Grand Prix, welke in het weekend van 20 en 21 juli wordt verreden in Tsjechië.

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Vandaag was ik aan het zoeken naar het ritme dat ik op zaterdag had en dit lukte helaas niet. Mijn starts waren goed en dat is heel positief. In het midden van de eerste manche raakte mijn voet de radiateurkap en deze kwam los te zitten. Dit maakte het moeilijk om het tempo hoog te houden. Voor de tweede manche heb ik even geslapen en daarna wist ik mijn beste resultaat van deze trip te behalen. Ik zat na de start rond de zevende plaats, viel even terug naar een negende positie maar kon daarna goed terug komen, om uiteindelijk als zevende over de finish te komen. We gaan nu terug naar Europa en hard werken om in Loket weer sterk aan de start te staan.’’

Commentaar Karlis Alberts Reisulis: ‘’Mijn snelheid was daar dit weekend en ik eindigde op 1 punt van de top tien. Ik kan dus blij zijn met mijn rijden. Het begin van beide manches was goed en ik voelde me goed om in de top tien te kunnen finishen. Ik reed echter niet de juiste lijnen waardoor ik geen goed ritme had. In de eerste manche vocht ik rond de zesde plaats maar deze rijders zijn meer ervaren dan dat ik ben. Het was een zware Grand Prix maar heb er veel van geleerd. Ik kan tevreden zijn over mijn weekend.’’

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.