Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team is tijdens de negende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums zesde geworden. Elzinga wist achtste en vijfde te worden in de manches en hiermee blijft hij op een zevende plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

De zanderige baan in Kegums lag er op zondag perfect bij toen de MX2 klasse van start ging voor hun eerste manche, helaas begon het in de slotfase van deze reeks hard te regenen waardoor de omstandigheden een stuk lastiger werden. De mooie zandlijnen veranderden, zoals dit seizoen helaas al meerdere keren eerder gebeurde, opnieuw in uitdagende modder sporen.

In de eerste manche kende Elzinga niet de beste start waarna hij sterk door het veld naar voren kwam en zich halverwege de manche al op een zevende plaats nestelde, helaas kon hij deze plaats niet vasthouden en nadat hij in de slotfase gepasseerd was door Mikkel Haarup finishte hij als achtste.

Gebrand op een beter resultaat in de tweede manche ging de crosser uit Zenderen van start. Ondanks dat hij weer geen super start had, reed hij één van zijn beste wedstrijden van dit seizoen. Nadat hij in de eerste ronde door kwam als tiende wist hij op een knappe vijfde plaats te finishen, slechts twee seconden achter de derde man.

Volgende week staat de tiende Grand Prix van het seizoen alweer op het programma in het Italiaanse Maggiora.

Commentaar Rick Elzinga: ”Alles bij elkaar was het een degelijk weekend en had ik de snelheid voor de top vijf. In de eerste manche had ik geen super start, op zich kwam ik goed over het hek maar daarna werd ik naar buiten gedwongen dus lag ik iets van 12e. Daarna wist ik een paar goede inhaalacties in te zetten waardoor ik naar de zevende plek kwam, alleen kwam ik daarna alleen te rijden en raakte ik mijn ritme kwijt. In de tweede manche begon ik opnieuw rond de twaalfde plaats en opnieuw kon ik snel naar voren komen. Tot aan het einde bleef ik knokken en kon ik Mikkel Haarup achter me houden, we kwamen zelfs nog heel dicht bij de derde en vierde man. Ik heb laten zien dat ik fit ben en dat mijn snelheid goed is, dus ik ben blij hoe ik de race heb afgesloten.”

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.