Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team is tijdens de Grand Prix van Duitsland vijfde geworden. Elzinga wist in zowel de eerste als de tweede manche op een vijfde plaats over de finish te komen en scoorde dus constant in Duitsland.

Op een vrij modderig circuit werd in het Oost Duitse Teutschenthal de achtste wedstrijd verreden van het wereldkampioenschap. Na een positieve zaterdag waarin Elzinga een vierde tijd neerzette in de tijdtraining en een vijfde plaats wist te behalen in de kwalificatieheat, trok hij deze lijn op de zondag door.

In de eerste manche pakte Elzinga een goede start waarna hij van de eerste tot de laatste ronde op de vijfde plaats reed en ook op deze positie over de finish kwam. Ook in de tweede manche kende Elzinga een goede start en kwam hij op een zesde plaats uit de eerste ronde. Nadat hij kon profiteren van een val van wereldkampioen Andrea Adamo, reed Elzinga de wedstrijd opnieuw uit op een vijfde plaats. 5-5 in de manches betekende ook een vijfde plaats in de Grand Prix van Duitsland. In de tussenstand van het wereldkampioenschap klimt Elzinga naar de zevende plaats.

De volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap is aankomend weekend (8-9 Juni) in Kegums, Letland.

Rick Elzinga: Het was vrij modderig na alle regen, maar dat maakte mij niet echt uit en het gevoel was dan ook goed in de warming up met een derde tijd. In de eerste manche kende ik een hele goede start maar daarna kwam ik een beetje in het gedrang. Daarna reed ik alleen op de vijfde plaats, met een vrij groot gat voor en achter me, dus dat voelde haast als een training. Voor de tweede manche hadden ze heel veel werk aan de baan verricht en maakte ik in het begin wat foutjes. Toen Andrea Adamo viel kon ik hem voorbij en hield die positie vast tot het einde, dat was goed. De intensiteit in de tweede manche was heel hoog, dus ik ben heel blij met mijn wedstrijd.

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.