Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team is in de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Franse St. Jean d’Angely tiende geworden.

Na een moeilijkep kwalificatieheat op zaterdag, waarin Elzinga zich een weg baande door de uitdagende, natte omstandigheden en als twaalfde finishte, wist Elzinga in de eerste manche een top tien resultaat neer te zetten. Elzinga kwam op een veertiende plaats uit de eerste ronde en wist zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een tiende plaats.

Een geweldig goede start in de tweede manche zorgde ervoor dat Elzinga zijn Yamaha YZ250FM al in de beginfase naar de vijfde plaats wist te sturen. Een kleine fout vóór het einde van de eerste ronde kostte hem echter veel tijd en plaatsen, waardoor de 21-jarige crosser uit Zenderen terugviel naar de 29e plaats. Elzinga vocht zich een weg terug naar voren en kwam nog dicht bij de top tien. Uiteindelijk werd hij elfde, op minder dan twee seconden van de tiende man.

Elzinga verlaat Frankrijk als achtste in tussenstand van het wereldkampioenschap MX2. De volgende Grand Prix vindt plaats op 1 en 2 juni in Teutschenthal, Duitsland.

Commentaar Rick Elzinga: “Het was een moeilijk weekend voor mij hier in Frankrijk. Ik voelde me de hele week al niet lekker en daardoor vond ik het moeilijk om me te concentreren, wat nooit goed is tijdens een raceweekend. Op zaterdag was het zwaar maar voor de zondag probeerde ik het om te draaien. De eerste race verliep voor mijn gevoel goed. Het had iets beter gekund, maar tegen het einde verloor ik mijn flow. Het had daar P7 of P8 kunnen zijn, maar ik maakte een aantal fouten en had moeite om een rijder te passeren. Ik had een goede start in de tweede manche en voelde me erg sterk. Echter in een bocht raakte mijn versnellingspook de rand van een hard spoor waardoor de motor in zijn vrij schoot. Ik viel om, kwam vast te zitten en kon mijn weg pas als laatste verder zetten. Daarna reed ik heel goed en wist ik weer terug te komen naar een elfde plaats. Ik ben blij dat ik het weekend met een goede snelheid heb afgesloten. Toen het droog was, reed ik hard maar ook in de natte omstandigheden had ik een heel goed tempo. Een beetje een off-weekend, maar over het algemeen ben ik blij met hoe ik heb gereden.”

Thibault Benistant kwam tijdens de tijdtraining hard ten val in een afdaling. De 22-jarige Fransman, die de vierde plaats in handen heeft in het wereldkampioenschap, kreeg een harde klap te verduren en werd onmiddellijk naar het plaatselijke ziekenhuis vervoerd, waar hij in eerste instantie werd vrijgesproken van eventuele breuken of ernstige verwondingen. Bij nader onderzoek werd echter een kleine breuk in zijn C5-wervel ontdekt.

De komende weken zal Benistant nauw samenwerken met een team van medische experts in Lyon, Frankrijk, die zijn voortgang zullen volgen en zijn behandelplan indien nodig zullen aanpassen.

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.