Thibault Benistant van Monster Energy Yamaha Factory MX2 heeft zijn sterke start in het wereldkampioenschap MX2 verder weten te zetten tijdens de zesde wedstrijd van het kampioenschap in Galicia. Benistant werd vijfde in het dagklassement en Rick Elzinga legde beslag op een achtste plaats.

Op zaterdag wist Benistant de kwalificatieheat te winnen en begon met zelfvertrouwen aan de eerste manche. Hij pakte de holeshot en reed in de eerste twee ronden aan de leiding. Door een klein foutje moest hij de koppositie afstaan maar reed vervolgens wel tot in de slotfase op een tweede plaats. Kort nadat hij de tweede plaats af moest staan, kwam hij in het heetst van de strijd hard ten val. Gelukkig raakte Benistant hierbij niet geblesseerd en kon hij de wedstrijd uitrijden op een vijfde plaats.

In de tweede manche kwam hij matig uit de start en moest van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Hij begon aan een opmars en wist in de voorlaatste ronde de zesde plaats in handen te nemen. Deze plaats hield hij vast tot aan de finishvlag en werd hiermee vijfde in het dagklassement.

Een week na zijn eerste podiumplaats in Portugal, was Rick Elzinga hoopvol om dit succes ook in Spanje te evenaren. Foutjes in beide manches en niet het juiste gevoel met de baan zorgden ervoor dat hij in beide manches achtste werd.

Benistant en Elzinga hebben hun posities in de tussenstand van het wereldkampioenschap vast weten te houden. Benistant staat derde op enkel drie punten van de derde man terwijl Elzinga de zevende plaats in de tussenstand in handen heeft.

Commentaar Thibault Benistant: ‘’Uiteraard ben ik erg teleurgesteld nadat het op zaterdag zo goed ging en ik de kwalificatieheat won. In de eerste manche pakte ik een goede start en reed lang op een tweede plaats. Ik reed een beetje verkrampt en net nadat ik werd gepasseerd, kwam ik hard ten val. Ik kon de wedstrijd op een vijfde plaats hervatten en wist deze positie vast te houden tot aan de finishvlag. In de tweede manche pakte ik een slechte start maar na een aantal ronden had ik een heel goed gevoel op de motor, het beste dat ik mij het hele jaar heb gevoeld. We nemen dit positieve gevoel mee naar die volgende wedstrijden.’’

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Het was een moeilijk weekend voor mij omdat ik niet helemaal het juiste gevoel had. Het rijden ging moeilijk en ik maakte teveel fouten in de eerste manche waardoor ik achtste werd. Dat had een vijfde of een zesde plaats kunnen zijn. In de tweede manche was het hetzelfde en werd ik opnieuw achtste waardoor ik ook achtste werd in het dagklassement. Het hele weekend miste ik wat snelheid maar ik was wel constant. Ik kijk er al naar uit om tijdens de volgende wedstrijd mijn progressie verder te zetten.”

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.