Rick Elzinga en Thibault Benistant van Monster Energy Yamaha Factory MX2 zijn tijdens de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Portugese Agueda beiden op het podium geeindigd. Elzinga wist in de modder tweede te worden en Benistant overleefde de slijtageslag met een derde plaats.

In de eerste manche benutte Elzinga de power van de Yamaha YZ250FM bij de start en reed in de beginfase van de wedstrijd op een derde plaats. In de verraderlijke modder maakte hij een paar kleine fouten en verloor hierdoor de derde plaats. Wel wist hij de vierde plaats vast te houden tot aan de finish en evenaarde hiermee zijn beste mancheresultaat uit zijn carriere.

In de tweede manche wist Elzinga kopstart te pakken maar verloor de eerste plaats in de tweede bocht toen hij te ver naar buiten ging. Elzinga werkte zich vanaf een derde plaats terug op naar een tweede plaats en bouwde een voorsprong op. Hij bleef gecontroleerd rijden en wist op een knappe tweede plaats over de finish te komen, wat hem ook in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

Met dit goede resultaat is Elzinga in de tussenstand van het kampioenschap opgeklommen naar een zevende plaats.

Zijn teammaat Thibault Benistant vergezelde Elzinga op het podium. In de eerste manche pakte Benistant een goede start en reed in de eerste paar ronden op een vierde plaats. Daarna belandde hij in een spannend duel met regerend wereldkampioen Andrea Adamo maar wist dit in zijn voordeel te beslissen en werd vijfde.

In de tweede manche kwam Benistant buiten de top tien uit de start maar ondanks de moeilijke omstandigheden baande hij zich een weg terug naar voren. Benistant kwam terug naar een derde plaats maar moest deze positie in de slotfase weer afstaan en finishte als vierde.

Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde Benistant op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet hij de vierde plaats.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Spaanse Lugo.

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Ik kan echt niet blijer zijn. Mijn eerste podiumplaats in de MX2 klasse, echt geweldig. Ik vind dit echt een mooie baan en het was dan ook jammer dat het zo modderig was. In de eerste manche was het niet zo slecht. Ik begon op een derde plaats en werkte mij op naar een tweede plaats. Toen maakte ik een paar kleine foutjes en eindigde als vierde. Wel was ik tevreden over mijn rijden. In de tweede manche pakte ik koptart maar ging ik te ver naar buiten waardoor ik een paar plaatsen verloor. Ik heb een aantal ronden op een derde plaats gereden en heb toen de tweede plaats overgenomen. Ik heb geen fouten gemaakt en heb me daar weten te handhaven. Dit leverde mij een tweede plaats in het dagklassement op en dit is mijn eerste podiumplaats in de MX2 klasse. Ik wil het team heel erg bedanken en in het bijzonder vandaag in de extreme modder.’’

 

Commentaar Thibault Benistant: ‘’Het was een heel moeilijk weekend door het weer. Wel heb ik veel positieve dingen om mee te nemen. Zware omstandigheden zijn een onderdeel van motorcross en het is goed om dan met een 5-4 in de manches mee te mogen naar het podium. Ook hebben we goed gescoord voor het kampioenschap. Ik heb nog steeds werk te doen om beter te worden maar het voelt goed om weer op het podium te staan.”

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.