Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team heeft in Markelo de Dutch Masters of Motocross titel veilig weten te stellen. Met een 1-2 in de manches pakte Elzinga de dagzege, wat voldoende was om de titel in de wacht te slepen.

Het bosrijke circuit van Markelo lag er in de training modderig bij. Er ontstonden verraderlijke sporen in de baan maar Elzinga voelde zich goed thuis in deze omstandigheden en wist de snelste tijd op de klok te zetten. Ook Thibault Benistant was snel in Markelo en mocht in beide manches als zesde oprijden naar het starthek.

In de eerste manche was het Elzinga die een hele goede start wist te pakken en in de beginfase doorstootte naar de koppositie. Hij zette een hoog tempo in en ondanks verschillende aanvallen van de tweede man, hield Elzinga het hoofd koel en won de manche. Benistant kwam minder goed uit de start en had al snel een probleem met zijn bril waardoor het zicht minder was. Ondanks dit kwam hij gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en wist als derde te finishen waarmee hij zijn kansen op de eindzege open hield.

In de tweede manche wist Benistant gelijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Op gecontroleerde wijze ging hij over het circuit en zette de wedstrijd naar zijn hand. Elzinga zat daar vlak achter en dit was voldoende voor de titel. Rick bleef geconcentreerd zijn ding doen tot aan de finishvlag en eindigde achter Benistant als tweede.

Met een 1-2 in de manches won Rick het dagklassement in Markelo en verzekerde zich van zijn tweede 250 titel in de Dutch Masters of Motocross. Benistant werd met een 3-1 in de manches tweede in het dagklassement en ondanks dat hij niet deel heeft genomen aan de eerste wedstrijd is hij nog derde geworden in de eindstand.

Over twee weken staat voor het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 op het programma in het Portugese Agueda.

Daguitslag Dutch Masters 250 Markelo:
1 Rick Elzinga 47 Pnt
2 Thibault Benistant 45 Pnt
3 Cas Valk 42 Pnt
4 Sander Agard Michelsen 33 Pnt
5 Hakon Osterhagen 32 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Rick Elzinga 129 Pnt
2 Cas Valk 128 Pnt
3 Thibault Benistant 95 Pnt
4 Sander Agard Michelsen 81 Pnt
5 Max Werner 76 Pnt

Photocredits – Eric Laurijssen