Thibault Benistant van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team hervond zijn goede vorm tijdens de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Trentino, Italie. Benistant wist op een mooie tweede plaats te eindigen en mocht hiermee plaats nemen op het podium. Het team kende in Pietramurata, nog meer succes met Andrea Bonacorsi, die voor zijn thuispubliek zesde werd, met een sterke derde plaats in de tweede manche, en dit betekende het beste resultaat in zijn Grand Prix carrière tot nu toe. Rick Elzinga knokte zich naar een negende plaats in het dagklassement.

In de eerste race had Benistant een geweldige start en reed lange tijd op de derde plaats totdat hij in de twaalfde ronde Sacha Coenen passeerde. De Fransman bleef een hoog tempo rijden en naderde de uiteindelijke racewinnaar, Kay de Wolf. Op de finish was het verschil tussen de twee minder dan vier seconden. Opnieuw een sterke start in race twee zorgde ervoor dat Benistant al snel de strijd aanging voor een plaats op het podium. Benistant hield de vijfde plaats vast tot net voorbij de helft van de race, profiteerde van een fout van Mikkel Haarup en schoof door naar de vierde plaats. Van daaruit opende de Fransman de jacht op zijn teamgenoot Bonacorsi en verzekerde hij zich van de vierde plaats. Door zijn sterke optreden wist hij tweede te worden in het dagklassement en is in de tussenstand opgeklommen naar een derde plaats.

Bonacorsi, aangespoord door zijn gepassioneerde thuispubliek, leverde de beste race van dit seizoen af. Ondanks dat hij gehinderd werd door een valpartij voor hem in de eerste bocht van de eerste manche wist hij zich sterk terug te knokken naar een twaalfde plaats. In de tweede manche kwam Bonacorsi wel goed door de eerste bocht en kreeg vroeg in de wedstrijd de aansluiting met de koplopers. Nadat hij in de zevende ronde de derde plaats overnam wist hij zijn hoge tempo vast te houden en werd als derde afgevlagd. In het kampioenschap behoud hij de twaalfde plaats maar het gat naar de top 10 is bijna gedicht.

Een week na zijn indrukwekkende zesde plaats op Sardinië nam Elzinga dezelfde snelheid mee naar de vierde Grand Prix en werd vierde in de eerste race. Een ongelukkige crash aan het begin van de tweede manche gaf de Nederlander veel werk te doen op een circuit dat een uitdaging bleek om in te halen. Met behoud van zijn focus vocht hij zich terug naar de dertiende plaats, wat genoeg was om de negende positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap te behouden.

De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 is in het weekend van 5 mei en wordt verreden in Agueda, Portugal.

Commentaar Thibault Benistant: “Het was geen gemakkelijk weekend voor mij, ondanks dat ik op het podium stond. Ik heb goed gereden, maar er is nog ruimte voor verbetering en om te laten zien waartoe ik echt in staat ben. Ik weet dat mijn snelheid beter kan. Natuurlijk ben ik blij dat ik dit jaar eindelijk voor het eerst op het podium sta. Het is een grote stap in de goede richting maar ik wil meer, dus we blijven werken. Het is nog steeds een lang seizoen.”

 

Commentaar Andrea Bonacorsi: “Vandaag heb ik kunnen laten zien wat ik kan met een goede start. Ik weet dat ik vooraan kan rijden in de MX2 en ik heb bewezen dat ik dat kan in race twee. Ik ben echt trots op mezelf met de zesde plaats in het algemeen klassement en nu zullen we blijven werken en ons concentreren op de volgende race in Portugal.”

 

Commentaar Rick Elzinga: “Ik ben geen ‘hard-pack’-rijder maar toch ging het rijden hier goed. Ik voelde me het hele weekend goed op de motor en reed een hele goede eerste manche nadat ik een fout had gemaakt. Ik heb echt gepusht en ben helemaal opgeklommen tot de vierde plaats, dus daar was ik blij mee. In de tweede manche had ik weer een goede start, maar in bocht één kwamen een paar van ons ten val en raakte mijn motor verstrikt in een andere rijder. Het duurde twee ronden om weer aansluiting te krijgen, maar ik bleef pushen en eindigde als 13e. Mijn snelheid is goed en ik ben blij met mijn rijstijl, dus we zullen hard blijven werken en op naar Portugal”

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.