Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team heeft zich naar de zesde plaats geknokt in het eindklassement van de MXGP van Sardinië, dit was voor hem de beste uitslag van dit seizoen tot nu toe. Thibault Benistant en Andrea Bonacorsi hadden het moeilijk en werden respectievelijk achtste en vijftiende.

Nadat hij op zaterdag in de training enkele wijzigingen had aangebracht aan de set-up van zijn YZ250FM, liet Elzinga tijdens de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap in Riola Sardo in Sardinië een glimp van zijn ware potentieel zien. De Nederlander hervond zijn vorm en reed naar de zesde plaats in de eerste manche en de achtste plaats in de tweede manche voor de zesde plaats in het dagklassement. Hierdoor is Elzinga opgeklommen naar de negende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Na op zaterdag een indrukwekkend tempo te hebben laten zien door als tweede te eindigen in de kwalificatieheat, kon Benistant op zondag niet helemaal dezelfde vorm laten zien. Zijn tiende plaats in de eerste manche werd gevolgd door een zevende plaats in de tweede manche, wat resulteerde in een achtste plaats in het dagklassement, een resultaat dat de Franse ster weer naar de vierde plaats in het kampioenschap brengt.

Tegelijkertijd zorgden fouten in beide races ervoor dat Bonacorsi zijn ware vorm niet kon laten zien. De regerend EMX250 kampioen viel in de eerste manche en moest uiteindelijk opgeven vanwege een technisch probleem. Een sterke inhaalrace, van de laatste naar de 11e plaats in de tweede manche, onderstreept zijn talent. Bonacorsi verlaat Sardinië als twaalfde in de tussenstand.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Italiaanse Pietramurata.

Rick Elzinga: “Mijn starts waren het hele weekend goed en het was geweldig om op zaterdag in de kwalificatierace een aantal ronden aan de leiding te rijden, ook omdat het me hielp te wennen aan het hoge tempo vooraan. Vandaag waren het twee lange manches. Ik had weer een goede start en mijn tempo was goed voor de eerste paar ronden, hoewel ik hard moest pushen om de leiders bij te houden. De zesde plaats was goed en in race twee was mijn start niet de beste. Mijn tempo was niet zo goed, maar mijn flow was beter en ik genoot ervan. Het was een grote verbetering ten opzichte van Spanje, dus ik ben heel blij met de progressie.”

 

Thibault Benistant: “Ik voelde me goed vandaag, al duurde het in de eerste race even voordat ik op gang kwam. Maar toen ik dat deed, reed ik heel goed. Ik lag op de vierde plaats en naderde de derde plaats maar toen had ik een klein probleem met de motor. In de tweede manche was mijn start goed en pushte ik hard tot ik ten val kwam. Ik kon echter snel opstaan en eindigde als zevende.”

 

Andrera Bonacorsi: “Het is een zwaar weekend geweest. Gisteren was het echter goed en heb ik laten zien dat ik de snelheid heb. Vandaag, in de eerste race, had ik een goede start, maar toen had ik een kleine crash en een technisch probleem met de motor. In race twee raakte ik in de knoop met een andere rijder en startte als laatste. Ik kwam goed door het veld en vocht hard voor de elfde plaats. Ik kijk nu uit naar de volgende wedstrijden zodat ik kan laten zien wat ik kan.”

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.