Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory team is in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 250 in Harfsen tweede geworden. Elzinga reed in de eerste manche lang aan de leiding en werd tweede. In de tweede manche kwam hij op een derde plaats over de finish.

Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind in Harfsen. Elzinga zat in de eerste groep en had gelijk een goed ritme op de baan. Dit zorgde ervoor dat hij de snelste tijd in zijn groep neer wist te zetten en de training naar tevredenheid afsloot.

In de eerste manche pakte Elzinga een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij door te stoten naar de koppositie en wist hier vervolgens lang op stand te houden. Elzinga had echter nog last van een jetlag door de lange terugreis uit Argentinie en begon dit in het tweede deel van de wedstrijd te voelen. Elzinga slaagde er dan ook niet in om de koppositie vast te houden en finishte als tweede.

Ook in de tweede manche wist Elzinga een goede start te pakken en kon opnieuw vooraan beginnen. Hij nam de leiding in de wedstrijd in handen maar ook nu miste hij de kracht om weg te kunnen komen. Gedurende de wedstrijd viel hij terug naar een derde plaats en volgde de twee leiders. Elzinga had niet de kracht om in de slotfase nog een keer in de aanval te gaan en finishte daardoor als derde.

Met een 2-3 in de manches eindigde Elzinga op een tweede plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor Elzinga de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 op het programma in het Spaanse Arroyomolinos.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Harfsen:
1 Cas Valk 50 Pnt
2 Rick Elzinga 42 Pnt
3 Oriol Oliver 40 Pnt
4 Hakon Fredriksen 38 Pnt
5 Bradley Mesters 32 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media