Thibault Benistant van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team heeft zijn sterke en constante start van het wereldkampioenschap MX2 verder weten te zetten met een zesde plaats tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen in Spanje. Ondanks een harde valpartij tijdens de training op zaterdag reed Benistant sterk en dit resulteerde gedurende het weekend in steeds betere resultaten met op zondag een zevende plaats in de eerste manche en een vijfde in de tweede manche. Andrea Bonacorsi maakte ook indruk met een tiende plaats in het dagklassement en Rick Elzinga werd twaalfde.

Benistant nam in beide manches een goede start maar had moeite om in zijn ritme te komen en viel terug naar een zevende plaats in de eerste manche en naar de vijfde plaats in de tweede manche. Na twee enerverende wedstrijden is de getalenteerde Fransman gezakt naar de vijfde plaats in de tussenstand.

Bonacorsi werd tijdens de seizoensopener in Argentinië veertiende en wist zich met een tiende plaats in Spanje weer duidelijk te verbeteren. In de tussenstand van het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar de elfde plaats.

Elzinga komt steeds beter in zijn doen na zijn tegenslag in het voorseizoen. In Spanje pakte hij waardevolle punten door twaalfde te worden. Hierdoor is hij de top tien binnengedrongen in de tussenstand van het kampioenschap.

De volgende wedstrijd wordt in het weekend van 6 en 7 april verreden in Riola Sardo, Sardinië.

Commentaar Thibault Benistant: “Het was een zwaar weekend. Op zaterdag had ik in de training een flinke crash waarna ik gelukkig in orde was en geen blessures heb opgelopen, hoewel ik vandaag behoorlijk veel pijn had en dat maakte het niet bepaald makkelijker. Vijfde worden in de tweede manche was goed, en mijn weekend was over het algemeen oké. Natuurlijk kan het resultaat beter, we blijven hard werken en ik kijk nu alweer vooruit naar Sardinië.”

 

Andrea Bonacorsi: “Mijn weekend was oké en tot nu toe heb ik een goede constante start van het seizoen. Ik voelde me echt op mijn gemak op de motor hier in Spanje, en ik verbeterde me elke keer dat ik op de baan was, dus het gaat de goede kant op. We hebben Riola Sardo als volgende wedstrijd op de kalender en ik hou echt van dat circuit, dus ik kijk er naar uit om daar te rijden.”

 

Rick Elzinga: “Gedurende het weekend hebben we wat verbeteringen kunnen aanbrengen, hoewel de resultaten dat niet laten zien. Het is een fysiek zwaar weekend geweest en misschien heb ik op zaterdag te veel energie gebruikt. Tijdens de eerste manche had ik een goede start maar verloor ik helaas gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen. In de tweede manche was mijn start niet zo goed, rond plek twaalf gok ik, toen werd het een zware race omdat ik me nog niet 100% voel. We hebben een stap gemaakt ten opzichte van de eerste wedstrijd en zullen hard blijven werken om dat de volgende wedstrijd weer te doen.”

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.