Thibault Benistant van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team heeft de internationale wedstrijd in het Franse Sommieres weten te winnen. Benistant kwam in de eerste manche als tweede over de finish en wist na een sterk gereden wedstrijd de tweede manche te winnen. Ook in de superfinale kwam de Fransman sterk voor de dag door tussen de 450 rijders knap derde te worden.

Benistant heeft tot nu toe een goede voorbereiding op het seizoen genoten. Vol vertrouwen begon hij in de ochtend dan ook aan de trainingen. Het juiste gevoel zat er al snel in en dit zorgde ervoor dat hij er een hele scherpe tijd uit wist te persen waarmee hij in de tijdtraining de pole position wist te pakken. Andrea Bonacorsi kwam na verschillende keren aangezet te hebben tot een achtste tijd en was er klaar voor om er in de eerste manche tegenaan te gaan.

In de eerste manche wist Benistant er een tweede plaats uit te halen. Hij kwam op acht seconden van de winnaar over de finish en was er opgebrand om in de tweede manche voor de zege te gaan. Bonacorsi deed het in deze manche een positie beter dan in de tijdtraining en werd zevende.

In de tweede manche ging Benistant het gevecht aan om de zege. Soepel rijdend zette hij de wedstrijd naar zijn hand en werd als winnaar afgevlagd. Dit leverde hem tevens de dagzege op in de MX2 klasse. Ook Bonacorsi reed een goede tweede manche en wist vijfde te worden.

Aan het einde van de dag werd er een superfinale verreden waarin de beste MX1 en MX2-rijders het tegen elkaar opnamen. Na zijn twee goede manches kwam Benistant ook in de superfinale ijzersterk voor de dag. Benistant wist heel knap derde te worden en was hiermee de beste MX2-rijder. Bonacorsi kwam dicht bij een top tien plaats en finishte als elfde.

Het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team zal haar voorbereiding op het naderende Grand Prix seizoen deze week verder zetten in Frankrijk en zal aankomend weekend deelnemen aan de eerste wedstrijd van het Frans Kampioenschap in Lacapelle Marival.

Uitslagen int.wedstrijd Sommieres:

Eerste manche:
1 Liam Everts
2 Thibault Benistant
3 Mikkel Haarup
4 Mathys Boisrame
5 Quentin Prugnières
7 Andrea Bonacorsi

Tweede manche:
1 Thibault Benistant
2 Mikkel Haarup
3 Liam Everts
4 Mathys Boisrame
5 Andrea Bonacorsi

Daguitslag:
1 Thibault Benistant
2 Liam Everts
3 Mikkel Haarup
4 Mathys Boisrame
5 Andrea Bonacorsi