Karlis Alberts Reisulis van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft tijdens de laatste EMX250 wedstrijd van het seizoen in het Britse Matterley Basin zijn eerste podiumplaats uit zijn carriere in de EMX250 klasse weten te pakken. Reisulis reed twee sterke manches en eindigde met een 3-4 in de manches op een derde plaats in het dagklassement.

Het circuit van Matterley Basin lag er op zaterdagochtend geweldig goed bij. Karlis had het goed naar zin in op de baan en kwam na verschillende snelle ronden uit op een zesde tijd in de tijdtraining. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. De hele wedstrijd hield hij goed stand en ondanks de druk van de vierde man, wist hij de eerste manche af te sluiten op een sterke derde plaats.

In de tweede manche was zijn start nog beter en kwam hij op een tweede plaats uit de eerste ronde. Binnen een aantal ronden schoof hij door naar de koppositie en wist hier een aantal ronden goed op stand te houden. Helaas kreeg hij tijdens de wedstrijd af te rekenen met opgepompte armen en moest daardoor het tempo laten zakken. Karlis weerde zich kranig maar had het stuur niet goed meer vast en viel terug naar een vierde plaats.

Met een 3-4 in de manches pakte Karlis zijn eerste podiumplaats in de EMX250 klasse en werd derde. In de eindstand van het kampioenschap is Reisulis achtste geworden, net een plaats voor zijn geblesseerde teammaat Ivano van Erp.

Omdat Andrea Bonacorsi de EMX250 titel al eerder in de wacht had weten te slepen, besloot hij om van start te gaan in de MX2 klasse. Op zaterdag liet hij een sterke indruk achter door in de kwalificatieheat zevende te worden. In de manches op zondag voegde hij hier een dertiende en negende plaats aan toe en werd hiermee tiende in het dagklassement.

Hutten Metaal Yamaha Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de MX of Nations in Frankrijk, waar Karlis Albers Reisulis uit zal gaan komen voor Team Letland.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.