Andrea Bonacorsi en Hutten Metaal Yamaha Racing hebben het afgelopen weekend in het Turkse Afyonkarahisar de EMX250 titel in de wacht weten te slepen. Bpnacorsi deed dit in stijl want hij wist de dagzege te pakken en hield hiermee zijn podiumreeks in leven. Tot nu toe heeft Bonacorsi in alle wedstrijden van het kampioenschap nog op het podium gestaan en heeft hiervan vier wedstrijden weten te winnen en zes manche overwinningen weten te pakken. Voor Hutten Metaal Yamaha Racing is het de derde keer dat ze de EMX250 titel winnen.

Bonacorsi begon aan het weekend met een voorsprong van 54 punten op Kay Karssemakers. Om de titel al een wedstrijd voor het einde van het kampioenschap binnen te kunnen halen, hoefde Bonacorsi enkel te zorgen dat Karssemakers geen vier punten in liep op hem.

Op zaterdag had Bonacorsi het moeilijk om in zijn ritme te komen. Het harde circuit van Afyonkarahisar lag hem nog niet zo maar na vijftien constante ronden, wist hij in de eerste manche als vierde over de finish te komen en eindigde hiermee voor zijn grote rivaal, Kay Karssemakers.

In de tweede manche maakte Bonacorsi een aantal mooie inhaalmanoeuvres en wist de manche te winnen. Dit was voldoende om de titel in de wacht te slepen.

Voor Hutten Metaal Yamaha Racing is het haar vierde seizoen als het officiële Yamaha Motor Europe EMX250 team en hebben de titel in deze periode drie keer weten te pakken. Bonacorsi volgt hiermee Rick Elzinga op als kampioen en daarvoor wist ook Thibault Benistant de titel te pakken.

Commentaar Andrea Bonacorsi: ‘’Op zondag ging het heel lekker maar op zaterdag had ik het moeilijker. Ik wist zowel de dagzege als de titel te pakken. Ik wil in het bijzonder het team en mijn familie bedanken die thuis hebben gekeken. Wim Hutten, Hutten Metaal Yamaha Racing, Yamaha Motor Europe, Monster Energy en iedereen om mij heen. Eindelijk hebben zijn we erin geslaagd om de titel te pakken.”

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.