Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha heeft in het Duitse Teutschenthal een sterke prestatie neergezet door zijn zesde opeenvolgende podiumplaats te pakken in het EMX250 Kampioenschap. Bonacorsi werd met een 2-3 in de manches tweede in het dagklassement en vergrootte hiermee zijn voorsprong in het kampioenschap naar 35 punten. Ook Ivano van Erp en Karlis Alberts Reisulis maakten indruk. Van Erp miste het podium op slechts twee punten en werd vijfde in het dagklassement terwijl Reisulis zich herstelde van een aantal kleine foutjes en negende werd.

In de eerste manche was het Bonacorsi die kopstart wist te pakken. Lang kon hij hier niet van genieten want tijdens de eerste ronde werd hij gepasseerd door Ferruccio Zanchi en viel terug naar een tweede plaats. Bonacorsi bleef hier rustig onder en wist de tweede plaats vast te houden tot aan de finish.

Van Erp pakte in de eerste manche zijn derde opeenvolgende top drie plaats en werd als derde afgevlagd terwijl zijn teammaat Reisulis op een gegeven moment de vierde plaats in handen had maar in de tiende ronde in de fout ging en uiteindelijk negende werd.

In de tweede manche moesten alle drie de rijders van buiten de top vijf terug naar voren zien te komen. Bonacorsi wist na een aantal mooie inhaalmanoeuvres terug te komen naar een derde plaats. Van Erp kwam van buiten de top tien terug naar een zesde plaats en Reisulis werd op een zevende plaats afgevlagd.

Bonacorsi heeft in alle zes de wedstrijden van het kampioenschap op het podium gestaan en heeft in de tussenstand van het kampioenschap een voorsprong van 35 punten. Van Erp en Reisulis bezetten de zesde en zevende plaats in het kampioenschap. De volgende wedstrijd van het kampioenschap wordt op 30 en 31 juli verreden in het Finse Hyvinkaa.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.