Hutten Metaal Yamaha Racing is tijdens de vierde wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in Riola Sardo, Sardinie met drie rijders in de top vier geëindigd. Andrea Bonacorsi won de wedstrijd voor Rick Elzinga en Dave Kooiker werd sterk vierde.

Op het zandcircuit lieten de rijders er geen gras over groeien en gaven tijdens de tijdtraining op zaterdag hun visitekaartje al af. Elzinga pakte de pole position voor Kooiker en Bonacorsi sloot af op een goede derde tijd.

Dit goede ritme werd doorgezet in de manches. In de eerste manche was het Elzinga die gelijk de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Ook Kooiker en Bonacorsi kwamen goed uit de start. Kooiker stootte na een aantal ronden door naar de koppositie maar kon dit niet de rest van de manche volhouden waardoor Elzinga hem weer terug wist te pakken. Elzinga hield stand in de hitte en won de manche voor Bonacorsi en Kooiker.

In de tweede manche was het Bonacorsi die een gooi deed naar de overwinning. Al snel kwam hij aan op een tweede plaats en begon te jagen op de leider in de wedstrijd. Met nog een aantal ronden te gaan nam hij de koppositie over en hield stand tot aan de finish. Elzinga reed een bekeken wedstrijd en finishte als derde. Kooiker zat er opnieuw goed bij in de eerste helft van de wedstrijd maar moest het tempo daarna iets laten zakken waardoor hij op een goede zevende plaats werd afgevlagd.

Met een 2-1 in de manches won Bonacorsi het dagklassement voor Elzinga 1-3 en Kooiker werd vierde met een 3-7. In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap is Elzinga de leider tot op vier punten genaderd. Bonacorsi bezet de vierde plaats en Kooiker is opgeklommen naar een zestiende positie.

Daguitslag EMX250 Sardinie:
1 Andrea Bonacorsi 47 Pnt
2 Rick Elzinga 45 Pnt
3 Lucas Coenen 40 Pnt
4 Dave Kooiker 34 Pnt
5 Cornelius Toendel 32 Pnt

EMX250 Tussenstand:
1 Cornelius Toendel 156 Pnt
2 Rick Elzinga 152 Pnt
3 Haakon Osterhagen 112 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 108 Pnt
5 Lucas Coenen 108 Pnt
16. Dave Kooiker 55 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.