De derde wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Maggiora was een wedstrijd met succes en tegenslag voor Hutten Metaal Yamaha Racing. Andrea Bonacorsi miste met een derde plaats in de tweede manche nipt het dag podium. Dave Kooiker kwam in beide manches tot scoren en pakte negen punten. Tegenslag was er voor Rick Elzinga die na een zevende plaats in de eerste manche af te rekenen kreeg met een klein mechanisch probleem in de tweede manche waardoor hij niet tot scoren kwam.

Elzinga kwam als leider in het kampioenschap naar Maggiora en was na een goede voorbereiding klaar om de eerste plaats in het kampioenschap te verdedigen. In de tijdtraining had hij een goed gevoel op de baan en wist een nette derde tijd op de klok te zetten. Ook Bonacorsi had een goed ritme op het circuit en wist na aantal snelle ronden de sessie af te sluiten als vierde. Dave Kooiker trainde als twintigste en zo was het team klaar om in de eerste manche van start te gaan.

In de eerste manche was het Kooiker die de beste start had genomen en aan het einde van de eerste ronde op een negende plaats voor bij start/finish kwam. Bonacorsi zat hier op een tiende plaats gelijk achter en Elzinga kwam op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Laatstgenoemde ging in de aanval op de rijders voor hem en wist gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren te komen. Op het circuit waarop het moeilijk was om in te halen, kwam hij op een zevende plaats over de finish, net een plaats voor Bonacorsi. Ook Kooiker kwam met een zestiende plaats goed tot scoren.

In de tweede manche kreeg Elzinga een flinke tegenslag te verwerken. Hij kreeg af te rekenen met een klein mechanisch probleem waardoor hij gelijk in de beginfase de wedstrijd moest verlaten en niet tot scoren kwam. Bonacorsi kwam net buiten de top vijf uit de eerste ronde maar reed een hele sterke wedstrijd en wist terug te komen naar een mooie derde plaats. Hiermee miste hij net het dagpodium en werd nu vierde. Kooiker had veel werk aan de winkel want na een moeilijke eerste ronde kwam hij pas op een vijfentwintigste plaats voorbij start/finish. Knokkend voor wat hij waard was, wist hij gedurende de wedstrijd steeds iets verder terug naar voren te komen en werd negentiende.

In het dagklassement werd Bonacorsi vierde, Elzinga vijftiende en Kooiker twintigste. Door de nulscore van Elzinga in de tweede manche is hij zijn leidersplaats in het kampioenschap kwijt en kijkt nu tegen een achterstand aan van 17 punten op de leider in de tussenstand. Bonacorsi is de top tien binnen gekomen en staat nu negende in de tussenstand. Kooiker bezet na de wedstrijd in Maggiora de eenentwintigste plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag EMX250 Maggiora:
1 Cornelius Toendel 47 Pnt
2 Haakon Osterhagen 45 Pnt
3 David Braceras 34 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 33 punt
5 Yago Martinez 32 Pnt
15 Rick Elzinga 14 Pnt
20 Dave Kooiker 7 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Cornelius Toendel 124 Pnt
2 Rick Elzinga 107 Pnt
3 Hakon Osterhagen 92 Pnt
4 Camden McLellan 80 Pnt
5 David Braceras 77 Pnt
9 Andrea Bonacorsi 61 Pnt
21 Dave Kooiker 21 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.