Hutten Metaal Yamaha Racing heeft tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen een succesvolle dag gekend. Rick Elzinga wist beide manches te winnen en pakte hiermee zijn tweede opeenvolgende zege in het kampioenschap. Ook Andrea Bonacorsi mocht aan het einde van de dag het podium beklimmen met een derde plaats en na een valpartij bij de start van de eerste manche werd Dave Kooiker zevende in het dagklassement.

De dag begon veelbelovend in Harfsen want op het goed geprepareerde circuit wisten alle drie de rijders in de tijdtraining een tijd in de top vijf neer te zetten. Elzinga kwam uit op een tweede tijd voor Kooiker en Bonacorsi sloot de training af als vijfde.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Kooiker want nadat hij een hele goede start wist te pakken, kwam hij in de eerste bocht ten val en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Elzinga en Bonacorsi zaten er wel goed bij en wisten in de beginfase door te stoten naar een eerste en tweede plaats. Beide rijders gingen gecontroleerd over het snelle circuit en dit leverde de winst op voor Elzinga en Bonacorsi kwam op een sterke tweede plaats binnen. Kooiker knokte zich vanuit de achterhoede terug naar een elfde plaats!

In de tweede manche was het opnieuw Elzinga die gelijk de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. De tweede man volgde hem waardoor Rick een straf tempo inzette. Hij zorgde ervoor dat de tweede man geen aanval in kon zetten en reed ronde na ronde aan de leiding. Door een voorval op het circuit werd de wedstrijd na zestien minuten afgevlagd waardoor Rick als winnaar werd geklasseerd. Bonacorsi kwam in deze manche minder goed uit de start maar werkte zich gedurende de wedstrijd vanaf een zevende plaats terug op naar een vijfde positie. Kooiker reed in de beginfase op een sterke derde plaats maar moest gedurende de wedstrijd een paar posities prijsgeven en werd zesde.

Met een dubbele manchezege won Rick het dagklassement in Harfsen en heeft hiermee zijn voorsprong in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross verder uit weten te bouwen. Bonacorsi legde beslag op een derde plaats en Kooiker werd zevende. Aankomend weekend gaat het EMX250 Kampioenschap verder in het Italiaanse Maggiora.

Daguitslag Dutch Masters 250 Harfsen:
1 Rick Elzinga 50 Pnt
2 Lucas Coenen 42 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 38 Pnt
4 Sacha Coenen 36 Pnt
5 Kay Karssemakers 36 Pnt
7 Dave Kooiker 25 Pnt