Dave Kooiker van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft de laatste twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap 250 weten te winnen. Afgelopen zondag wist hij de wedstrijd op het zandcircuit van Gemert te winnen en op Koningsdag voegde hij hier nog een overwinning aan toe op het circuit van Marum.

Om het wedstrijdritme op peil te houden koos Kooiker ervoor om deel te nemen aan deze twee ONK-wedstrijden. Na een tweede tijd in de tijdtraining in Gemert begon hij met vertrouwen aan de eerste manche. Tijdens de eerste ronde stormde hij naar de koppositie en gaf de eerste plaats niet meer uit handen. Ditzelfde deed hij in de tweede manche. Hij zette een straf tempo in en werkte een gecontroleerde wedstrijd af waarmee hij opnieuw als winnaar over de finish wist te komen.

In Marum wist hij met een ruim verschil op de tweede man de snelste tijd neer te zetten in de tijdtraining. Dit goede ritme wist hij tijdens de eerste manche verder te zetten. Gelijk in de beginfase sloeg hij een gat op de rest van de concurrentie en won de manche met een voorsprong van meer dan twintig seconden. In de tweede manche was zijn voorsprong minder groot maar Kooiker controleerde de wedstrijd en zorgde ervoor dat hij de tweede man op een veilig afstand hield.

Met vier manche zeges binnen drie dagen, heeft Kooiker twee goede wedstrijden gereden en is er klaar voor om aanstaande zondag op jacht te gaan naar de punten voor de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Hier zullen ook zijn teammaten Rick Elzinga en Andrea Bonacorsi aan de start komen.

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.