Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft opnieuw een zevende plaats weten te behalen in een Grand Prix MX2 wedstrijd. Afgelopen zondag kwam hij aan de start in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums en wist hier zevende en achttiende te worden. Ook Andrea Bonacorsi kwam met een zeventiende plaats tot scoren.

Het zandcircuit van Kegums lag er op zaterdag perfect bij. De omstandigheden waren droog en dit zorgde ervoor dat de baan er snel in lag. Na een twaalfde tijd voor Elzinga en een zeventiende voor Bonacorsi in de tijdtraining, wisten ze zich aan het einde van de dag als veertiende en zestiende te kwalificeren voor de wedstrijd op zondag.

De omstandigheden waren op zondag volledig anders dan op zaterdag het geval was. Door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag was het circuit verraderlijk en modderig. In de eerste manche was Rick een hele goede start te pakken en reed in de beginfase op een vijfde plaats, om vervolgens ronde na ronde de zesde plaats in handen te houden. Met nog een aantal ronden te gaan, moest hij nog een plaats prijsgeven en kwam op een sterke zevende plaats over de finish. Bonacorsi reed een dijk van een inhaalrace en moest van rond de dertigste plaats terug naar voren komen, om uiteindelijk op een zeventiende plaats over de finish te komen.

Ook in de tweede manche wist Elzinga een redelijk goede start te pakken en kwam op een elfde plaats uit de eerste ronde. In de beginfase wist hij hier goed stand op te houden en reed later lang op een dertiende plaats. Omdat het ritme er niet helemaal lekker in zat, moest Elzinga gedurende de wedstrijd nog een paar plaatsen prijsgeven en finishte als achttiende. Ook Bonacorsi begon in de punten aan de wedstrijd en was hier lang in te vinden. Helaas kende hij een moeilijk tweede deel van de wedstrijd waardoor hij uiteindelijk als vijfentwintigste over de finish kwam en niet tot scoren kwam.

In het dagklassement eindigde Rick op een dertiende plaats en Andrea legde beslag op een 22ste plaats. Aankomende zondag staat voor Hutten Metaal Yamaha Racing de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Daguitslag Grand Prix MX2 Letland:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Kevin Horgmo 40 Pnt
3 Tom Vialle 36 Pnt
4 Kay de Wolf 31 Pnt
5 Thibault Benistant 31 Pnt
13 Rick Elzinga 17 Pnt
22 Andrea Bonacorsi 4 Pnt

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.