Andrea Bonacorsi en Dave Kooiker van Hutten Metaal Yamaha Racing hebben in de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Halle opnieuw goed gescoord. Bonacorsi werd tweede in de daguitslag en Kooiker miste op een punt het podium en werd vierde!

Ter voorbereiding op de Nederlandse ronde om het EMX250 Kampioenschap in Oss, namen Bonacorsi en Kooiker deel aan de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Halle. Halle is een circuit met een soortgelijk ondergrond als Oss en was dus een ideale training voor beide rijders. Kooiker begon sterk aan de dag door in de tijdtraining een goede tweede tijd op de klok te zetten. Voor Bonacorsi was het de eerste keer dat hij in Halle een wedstrijd reed en hij nam in de training dan ook rustig de tijd om de baan in zich op te nemen en kwalificeerde zich als twaalfde.

In de eerste manche was het Kooiker die de beste start had genomen en in de beginfase de leiding in de wedstrijd in handen nam. Een aantal ronden wist hij dit vast te houden totdat hij in de fout ging en teruggeslagen werd naar een vijfde plaats. Het duurde niet lang voordat hij de vierde plaats terug in handen nam maar deze positie wist hij niet vast te houden tot aan het einde want door nog een foutje werd hij uiteindelijk zesde. Bonacorsi maakte na een redelijk goede start een fout in de beginfase en werd teruggeslagen naar een tiende plaats. Hij herstelde zich goed en kwam gedurende de wedstrijd hard terug naar voren, om uiteindelijk als vierde over de finish te komen.

In de tweede manche waren het de Hutten Metaal Yamaha-rijders die al snel de kopposities in handen wisten te nemen. In de beginfase hielden ze stand maar toch konden ze de eerste en tweede plaats niet vast houden. Ze bleven hier rustig onder en reden de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit op een tweede en derde plaats.

Met een 4-2 in de manches eindigde Bonacorsi op een tweede plaats en Kooiker werd met een 6-2 in de manches vierde in de daguitslag. Met deze resultaten blijft Bonacorsi aan de leiding staan in het kampioenschap voor Kooiker. Aankomende zaterdag wordt de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap verreden in het Brabantse Oss.

Daguitslag ONK 250 Halle:
1 Rick Elzinga 100 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 83 Pnt
3 Kjell Verbruggen 77 Pst
4 Dave Kooiker 76 Pnt
5 Marcel Conijn 70 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.