Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een solide start gemaakt in het EMX250 Kampioenschap. Op het legendarische circuit van Matterley Basin werd de Italiaan tiende en zesde in de manches en dit leverde hem in het dagklassement een zevende plaats op.

Bonacorsi begon sterk aan zijn dag door in zijn kwalificatie een goede vierde tijd op de klok te zetten. Hiermee was hij een fractie sneller dan zijn teammaat Dave Kooiker, die de sessie afsloot op een negende tijd en zich ook zonder problemen wist te kwalificeren.

In beide manches kwam Bonacorsi niet goed uit de start en moest aan een opmars beginnen. Hij vocht voor wat hij waard was en wist er een tiende en zesde plaats uit te halen. Kooiker deed zoveel mogelijk ervaring op in de zeer competitieve EMX250 klasse en werd 33ste in het dagklassement.

De volgende wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap wordt op zaterdag 17 juli verreden in het Brabantse Oss.

Commentaar Andrea Bonacorsi: ‘’We hebben met het team hard gewerkt en in iedere sessie maakten we een stapje voorwaarts. In de eerste manche werd ik tiende en in de tweede manche heb ik me verbeterd tot een zesde plaats. We blijven vanaf hier hard werken zodat we het op kunnen gaan nemen tegen de jongens vooraan. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen!’’

Daguitslag EMX250 Engeland:
1 Nicholas Lapucci 50 Pnt
2 Kevin Horgmo 42 Pnt
3 Cornelius Toendel 38 Pnt
4 Emil Weckman 34 Pnt
5 Hakon Fredriksen 30 Pnt
7 Andrea Bonacorsi 26 Pnt
33 Dave Kooiker 0 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.