Andrea Bonacorsi en Dave Kooiker van Hutten Metaal Yamaha Racing zijn in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Arnhem op een eerste en tweede plaats geeindigd. Jeremy Sydow kende tegenslag in Arnhem want nadat hij in de eerste manche bij de start ten val kwam, nam hij in de tweede manche kopstart maar kwam in leidende positie rijdend opnieuw hard ten val waardoor het voor hem een wedstrijd werd om snel te vergeten.

In de tijdtraining hadden Sydow en Bonacorsi gelijk het goede ritme te pakken en wisten snelle tijden op de klok te zetten. Beide rijders zaten dicht bij elkaar maar het was Sydow die de pole position pakte voor Bonacorsi. Dave Kooiker had geen fijn ritme in deze sessie en moest genoegen met een tiende tijd.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Sydow want nadat hij een hele goede start had weten te pakken, kwam hij in de eerste bocht ten val en moest gelijk de wedstrijd verlaten waardoor het aan Bonacorsi en Kooiker lag om de kleuren van het team hoog te houden. Dit lukte goed want Bonacorsi nam na een aantal ronden de leiding in handen en begon een voorsprong op te bouwen. Strak rijdend gaf hij de koppositie niet meer uit handen en sloot de manche winnend af. Kooiker werkte zich in de beginfase op naar een vijfde plaats maar kreeg af te rekenen met opgepompte armen waardoor hij terug viel naar een zesde plaats. Kooiker zette goed door en wist in de slotfase nog een plaats op te schuiven en finishte als vijfde. 

In de tweede manche was het Sydow die kopstart wist te pakken maar helaas was dit van korte duur want in leidende positie rijdend kwam hij zwaar ten val, wat het einde van zijn wedstrijd betekende. Kooiker en Bonacorsi namen het commando aan de kop over en gingen wiel aan wiel over het circuit. Kooiker wist de koppositie een aantal ronden vast te houden totdat Bonacorsi erlangs kwam en uiteindelijk de manche winnend af wist te sluiten voor Kooiker.

Met een dubbele manchezege won Bonacorsi het dagklassement in Arnhem en met een 5-2 in de manches scoorde Kooiker voldoende punten om als tweede mee te mogen naar het podium! Aankomende zaterdag gaat het EMX250 Kampioenschap van start voor Hutten Metaal Yamaha Racing in het Britse Matterley Basin.

Daguitslag ONK 250 Arnhem:
1 Andrea Bonacorsi 100 Pnt
2 Dave Kooiker 81 Pnt
3 Kjell Verbruggen 79 Pnt
4 Petr Polak 77 Pnt
5 Rene Boer 68 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.