Andrea Bonacorsi en Dave Kooiker van Hutten Metaal Yamaha Racing zijn in de vierde wedstrijd van het Zweeds Kampioenschap MX2 in Uddevalla in de top tien geëindigd. Na twee zware manches wist Bonacorsi beslag te leggen op een zevende plaats en werd Kooiker tiende.

Het was in de kwalificatie al duidelijk dat beide rijders er zin in hadden om op de tweede wedstrijddag nog eens alles te geven. Beide rijders wisten in hun groep een derde tijd op de klok te zetten en verzekerden zich hiermee van een goede startplaats achter het starthek!

Na het vallen van het starthek zaten beide rijders in de top tien en het was Bonacorsi die van beide rijders als beste uit de eerste ronde kwam met een zevende plaats. Dave zat daar slechts twee plaatsen achter en kon het hoge tempo goed volgen. Nadat Bonacorsi even terug was gevallen naar een achtste plaats, stootte hij vlak voor het midden van de wedstrijd door naar een zesde plaats. Dave ging echter op een achtste plaats rijdend in de fout en verloor hierbij vele plaatsen. Bonacorsi hield goed stand op een zesde plaats en Dave kwam na zijn tegenslag op een veertiende plaats over de finish.

In de tweede manche kende Dave een zeer sterke beginfase en reed in de eerste vijf ronden in de top vijf. Vervolgens hield hij lang stand op een zesde plaats maar moest in de slotfase toch nog twee plaatsen af staan en finishte als achtste. Bonacorsi kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een zevende plaats. Omdat een rijder die voor de beide rijders gefinisht was, een straf had gekregen, schoven beide rijders een positie op waardoor Bonacorsi opnieuw zesde werd en Dave beslag legde op een zevende plaats.

In het dagklassement eindigde Bonacorsi op een zevende plaats en Dave legde beslag op een tiende plaats. Voor beide rijders was dit een goede trainingswedstrijd en vanaf hier kunnen ze verder bouwen richting het EMX250 seizoen.

Daguitslag Zweeds Kampioenschap MX2 Uddevalla:
1 Isak Gifting 47 Pnt
2 Rene Hofer 40 Pnt
3 Simon Laengenfelder 40 Pnt
4 Kay de Wolf 38 Pnt
5 Liam Everts 32 Pnt
7 Andrea Bonacorsi 30 Pnt
10 Dave Kooiker 21 Pnt