Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft op het zandcircuit van Lommel een belangrijke stap gezet richting het EMX250 Kampioenschap. Benistant wist beide manches winnend af te sluiten en vergrootte hiermee zijn voorsprong naar 24 punten. Gianluca Facchetti kende tegenslag waardoor hij in beide manches niet tot scoren kwam. Dit lukte Dave Kooiker wel met een achttiende plaats in de tweede manche van de EMX125 klasse.

Voor Benistant was het een hele belangrijke wedstrijd omdat hij zijn voorsprong in het kampioenschap niet wilde zien slinken. Nadat hij zich op een zevende plaats had gekwalificeerd, nam hij in de eerste manche kopstart en zette gelijk een hoog tempo in. Benistant slaagde erin om een gaatje te slaan en controleerde vanaf dat moment de wedstrijd en won. Gianluca Facchetti trainde als vierde maar kwam in de beginfase van de wedstrijd tot twee keer toe ten val en kwam hierdoor niet tot scoren.

In de tweede manche wist Benistant opnieuw een goede start te pakken en begon in de kopgroep aan de wedstrijd. Vanaf een tweede plaats voerde hij de druk op bij de kopman en wist na een aantal ronden de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Benistant wist net als in de eerste manche een gat te slaan en zette de volledige wedstrijd naar zijn hand. Met een dubbele manchezege won hij het dagklassement en vergrootte hiermee zijn voorsprong naar 24 punten. Facchetti had het ook in deze manche moeilijk en ondanks dat hij het goed heeft geprobeerd kwam hij door valpartijen niet tot scoren vandaag!

Dave Kooiker was weer terug na zijn handbreuk, die hij opliep tijdens de triple header Grand Prix in Faenza. Kooiker zette in de 125cc klasse een achtste tijd neer in zijn groep en keek met vertrouwen uit naar de manches. Bij de start van de eerste manche ging het mis want de motor viel over het starthek weg waardoor Kooiker vanuit de achterhoede aan een inhaalrace moest beginnen. Hij wist de ene na de andere rijder te passeren en binnen twee ronden zat hij alweer in de top vijftien maar door een klein mechanisch probleem moest hij het tempo laten zakken en moest uiteindelijk de wedstrijd verlaten. In de tweede manche kwam hij van rond de vijfentwintigste positie terug naar een achttiende plaats en pakte hiermee drie punten.

Aanstaande dinsdag gaat het EMX125 en EMX250 Kampioenschap verder op het circuit van Lommel. Voor Thibault Benistant en Hutten Metaal Yamaha Racing wordt dit een belangrijke dag aangezien ze kans maken op de EMX250 titel.

Daguitslag EMX250 Lommel:
1 Thibault Benistant 50 Pnt
2 Mattia Guadagnini 44 Pnt
3 Hakon Fredriksen 38 Pnt
4 Kay de Wolf 36 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 34 Pnt
40 Gianluca Facchetti 0 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 376 Pnt
2 Mattia Guadagnini 352 Pnt
3 Kay de Wolf 272 Pnt
4 Hakon Fredriksen 253 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 235 Pnt
10 Gianluca Facchetti 134 Pnt