Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arroyomolino, Spanje een podiumplaats weten te behalen. Benistant werd met tweemaal een derde plaats tweede in het dagklassement en blijft hiermee leider in het kampioenschap. Gianluca Facchetti kwam heel dichtbij een podiumplaats in Spanje maar door een valpartij in de laatste ronde van de tweede manche greep hij hier net naast!

De omstandigheden waren perfect in Spanje. Het aangelegde circuit van Arroyomolino lag er goed bij. Het was een baan met een harde ondergrond en veel verre springschansen en technische ritmesecties. In de tijdtraining was het Gianluca Facchetti die een hele goede tijd neer wist te zetten en zich als tweede kwalificeerde voor de wedstrijd. Thibault Benistant moest nog wat wennen aan het circuit maar verzekerde zich met een zesde plaats wel van een goede startplaats in de beide manches.

In de eerste manche was het Facchetti die een hele goede start wist te pakken en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase hield hij goed stand op de eerste plaats maar daarna verloor hij zijn ritme en viel terug naar een vijfde plaats. Met nog een aantal ronden begon het beter te gaan en wist hij nog een plaats terug te pakken waardoor hij als vierde over de finish kwam. Benistant kwam niet goed weg bij de start en kwam pas op een zevende plaats uit de eerste ronde. Omdat het moeilijk was om in te halen, had Benistant tijd nodig om plaatsen winst te boeken. Door creatieve lijnen te rijden, kwam hij in de zevende ronde aan op een derde plaats. Omdat de twee kopmannen opdat moment al te ver weg waren, was dit de positie waarop Benistant over de finish kwam en belangrijke punten pakte voor het kampioenschap.

Ook in de tweede manche was het Facchetti die kopstart wist te pakken maar ditmaal moest hij de koppositie in de eerste ronde afstaan. Facchetti hield lang stand op een tweede plaats en leek uiteindelijk op een derde plaats af te stevenen. Echter in de laatste ronde kwam hij na het springen van een dubbelsprong verkeerd uit en kwam ten val. Dit koste hem de derde plaats en een podiumplaats in het dagklassement. Teleurgesteld kwam Facchetti op een vierde plaats over de finish en eindigde hiermee op een vijfde plaats in het dagklassement. Benistant kwam rond de tiende plaats uit de start en moest opnieuw een inhaalrace rijden. Op gecontroleerde wijze kwam hij positie voor positie naar voren en in het midden van de wedstrijd nam hij de vijfde plaats in handen. Hij begon te jagen op de rijders voor hem en wist in de voorlaatste ronde de vierde plaats over te nemen en kon in de laatste ronde profiteren van de val van Facchetti waardoor hij als derde werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Benistant op een tweede plaats en Facchetti legde beslag op een vijfde plaats. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap blijft Benistant aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 18 punten op de tweede man. Facchetti staat na de wedstrijd in Spanje op een tiende plaats. Volgende week zaterdag gaat het kampioenschap verder in het Belgische Lommel.

Daguitslag EMX250 Spanje:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Thibault Benistant 40 Pnt
3 Kay de Wolf 38 Pnt
4 Lorenzo Lucorcio 37 Pnt
5 Gianluca Facchetti 36 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 326 Pnt
2 Mattia Guadagnini 308 Pnt
3 Kay de Wolf 236 Pnt
4 Hakon Fredriksen 215 Pnt
5 Tim Edberg 201 Pnt
10 Gianluca Facchetti 134 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.