Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing blijft aan de leiding staan in het EMX250 Kampioenschap. Op zaterdag reed hij de zevende wedstrijd van het kampioenschap op het zandcircuit van Mantova in Italie. De 18 jaar oude Benistant werd vierde in het dagklassement en staat na deze wedstrijd 28 punten voor op de tweede man in het kampioenschap.

Vanwege hevige regenval en storm lag het circuit er tijdens de training modderig bij. Omdat de zon er door kwam, droogde het circuit snel maar de sporen en knippen hadden zich in de natte training al gevormd. Gianluca Facchetti had zijn draai al snel gevonden in de training en wist een scherpe derde tijd op de klok te zetten. Benistant had het moeilijker om het juiste ritme te pakken te krijgen en kwam uit op een zevende tijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwamen beide rijders niet goed weg en moesten vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Benistant kwam met zijn voorwiel in aanraking met een andere rijder en moest veel werk verzetten om terug naar voren te komen. Alles gevend wist hij er nog een achtste plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt! Facchetti kwam tijdens de eerste ronde ten val en haalde de finish niet.

In de tweede manche zaten beide rijders er beter bij na de start en met de snelste rondetijd van de manche begon Benistant in te lopen op de kopmannen. Facchetti kwam na 15 minuten wedstrijd op een derde plaats rijdend ten val maar herstelde zich goed en wist er nog een zevende plaats uit te halen.

Nadat Benistant in de eerste manche problemen had met zijn zicht omdat hij al zijn tear offs er af had moeten trekken, koos hij in de tweede manche voor een roll-off. Ook nu kende hij tegenslag op het gebied van het zicht want het systeem ging in de eerste ronde kapot waardoor hij met beperkt zicht naar voren moest komen. Na een indrukwekkende wedstrijd wist hij op een tweede plaats over de finish te komen!

Benistant staat na de wedstrijd in Mantova aan de leiding in de tussenstand en heeft een voorsprong van 28 punten op de tweede man. Facchetti is opgeklommen naar een twaalfde plaats. Volgend weekend wordt de volgende wedstrijd van het kampioenschap verreden in het Spaanse Madrid.

Daguitslag EMX250 Mantova:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Jorgen Matthias Talviku 36 Pnt
3 Hakon Fredriksen 36 Pnt
4 Thibault Benistant 35 Pnt
5 Marcel Conijn 33 Pnt
13 Gianluca Facchetti 14 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 286 Pnt
2 Mattia Guadagnini 258 Pnt
3 Kay de Wolf 198 Pnt
4 Hakon Fredriksen 188 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 180 Pnt
12 Gianluca Facchetti 98 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.