Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de zesde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Mantova net naast het podium geëindigd.

Benistant reed een constante eerste manche waarin hij tweede wist te worden. In de tweede manche kwam hij na een aantal foutjes op een zevende plaats over de finish en werd hiermee vierde in de daguitslag. Gianluca Facchetti werd bij de start van de eerste manche van de motor gereden waardoor er niet meer in zat dan een 22ste plaats. In de tweede manche ging het beter maar door een aantal foutjes moest hij toen genoegen nemen met een elfde plaats.

De dag begon zeer positief voor beide rijders. Het gevoel op de baan was goed en dit zorgde ervoor dat beide rijders zich in hun groep als tweede wisten te kwalificeren. Met vertrouwen begonnen ze aan de voorbereiding op de eerste manche en waren er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Thibault die als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat Benistant niet lekker in zijn ritme kon komen, werd hij door de tweede man gepasseerd. Hij bleef hier rustig onder en reed op gecontroleerde wijze naar de tweede plaats. Ook Facchetti zat er na de start goed bij maar hij werd gelijk na de start geraakt door een andere rijder en kwam ten val. Met een grote achterstand moest hij zijn weg vervolgen en begon aan een inhaalrace. Gedurende de wedstrijd wist hij vele rijders te passeren maar hij bleef steken op een 22ste plaats en kwam hierdoor niet tot scoren.

In de tweede manche kwamen beide rijders minder goed uit de start en hadden beiden veel werk te doen om naar voren te komen. Tijdens zijn opmars naar voren ging Benistant even in de fout maar vocht door. Ondanks dat hij last had van zijn maag omdat hij te laat gegeten had, wist hij er toch een zevende plaats uit te halen. Facchetti was de hele wedstrijd rond de tiende plaats te vinden en kwam na een zwaar bevochten wedstrijd op een elfde plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Benistant op een vierde plaats en omdat Facchetti in de eerste manche niet tot scoren kwam, zat er voor hem niet meer in dan een zeventiende plaats. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap blijft Benistant aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 43 punten op de tweede man. Facchetti blijft op een veertiende plaats staan. Aankomende zaterdag wordt de zevende wedstrijd van het kampioenschap verreden in Mantova.

Daguitslag EMX250 Mantova:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Hakon Fredriksen 42 Pnt
3 Lorenzo Locurcio 36 Pnt
4 Thibault Benistant 36 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 32 Pnt
17 Gianluca Facchetti 10 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 251 Pnt
2 Mattia Guadagnini 208 Pnt
3 Kay de Wolf 181 Pnt
4 Hakon Fredriksen 152 Pnt
5 Tim Edberg 152 Pnt
14 Gianluca Facchetti 84 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.