Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in het Italiaanse Mantova zijn vierde EMX250 zege van het seizoen binnen weten te halen. Na een constante eerste manche waarin hij vijfde wist te worden, zette hij de tweede manche naar zijn hand en pakte hiermee de eindzege. Ook zijn teammaat Gianluca Facchetti kwam sterk voor de dag en miste met een 3-7 in de manches op 1 punt het dagpodium.

Het circuit van Mantova was in perfecte staat en door het goede weer lag deze er iets harder bij dan normaal. Facchetti begon met  veel vertrouwen aan de dag en dit liet hij gelijk in de kwalificatie zien door de snelste tijd op de klok te zetten. Ook Benistant, die als kampioenschapsleider aan de wedstrijd begon, begon positief aan de dag door zijn Yamaha YZ250F naar een vierde tijd te sturen.

Toen het starthek in de eerste manche viel, was het Facchetti die van de beide rijders de beste start had genomen en op een zevende plaats uit de eerste ronde kwam. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd naar voren en kreeg in het midden van de wedstrijd de tweede plaats in handen. Hij stond flink onder druk van de derde man en deze moest hij in de slotfase laten passeren waardoor hij op een goede derde plaats over de finish kwam. Benistant moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Hij nam zijn tijd om de rijders voor hem te passeren en kwam steeds verder naar voren. Na een gecontroleerd gereden wedstrijd, wist hij er nog een vijfde plaats uit te halen.

Beide rijders begonnen een goed gevoel aan de voorbereiding op de tweede manche. Ditmaal kwamen beide rijders beter weg bij de start. Benistant kwam op een tweede plaats uit de eerste ronde en nam zijn tijd om de koppositie over te nemen. Dit moment kwam al voor het midden van de wedstrijd en door een straf tempo aan te houden, wist hij gelijk een gat te slaan. Benistant bleef geconcentreerd rijden tot aan de finish en won de manche. Facchetti was lang op koers om een podiumplaats in de wacht te gaan slepen. Op een vijfde plaats rijdend, kwam hij ten val waarbij er twee plaatsen verloren gingen. Na de valpartij had hij het moeilijk om terug in zijn ritme te komen maar toch wist hij de zevende plaats veilig te stellen.

Met een 5-1 in de manches won Benistant het dagklassement en Facchetti werd met een 3-7 net vierde in de daguitslag. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap heeft Benistant zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 57 punten. Facchetti is met dit goede resultaat opgeklommen naar een veertiende plaats. Aankomende dinsdag staat de zesde wedstrijd van het kampioenschap op het programma, deze wordt wederom op het circuit van Mantova verreden.

Daguitslag EMX250 Kampioenschap Mantova:
1 Thibault Benistant 41 Pnt
2 Hakon Fredriksen 38 Pnt
3 Tim Edberg 35 Pnt
4 Gianluca Facchetti 34 Pnt
5 Kay de Wolf 31 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 215 Pnt
2 Mattia Guadagnini 158 Pnt
3 Kay de Wolf 158 Pnt
4 Isak Gifting 128 Pnt
5 Tim Edberg 126 Pnt
14 Gianluca Facchetti 74 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.