Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft zijn derde opeenvolgende zege in het EMX250 Kampioenschap binnen weten te halen. Benistant wist vandaag op het circuit van Kegums de overwinning te pakken met een 1-3 in de manches en vergrootte hiermee zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap. Gianluca Facchetti kende een moeilijke dag want in de eerste manche kreeg hij op een tweede plaats rijdend af te rekenen met een afgebroken ketting en in de tweede manche kwam hij na een valpartij niet tot scoren.

Het circuit van Kegums was op een aantal plaatsen aangepast om zo de rijders toch een ander circuit voor te schotelen dan in de eerste twee wedstrijden. Hierop hadden Benistant en Facchetti gelijk een goed ritme te pakken en wisten in de tijdtraining scherpe tijden op de klok te zetten. Uiteindelijk wist Facchetti de pole position te veroveren en Benistant verzekerde zich met een derde tijd van een goede startplaats in de beide manches.

In de eerste manche was het Facchetti die een hele goede start had genomen en in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. De fanatieke Italiaan zette na een aantal ronden de aanval in op de kopman maar kreeg helaas af te rekenen met een afgebroken ketting waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Benistant moest van verder komen en had veel werk te doen om naar voren te komen. Met een goed ritme wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam in de slotfase de top drie binnen. Met rondetijden die een stuk sneller waren als die van de twee leiders kreeg hij de tweede plaats in handen en wist in de laatste ronde de kopman nog van de eerste plaats te verdringen en won de manche.

Met nieuwe motivatie ging Facchetti in de tweede manche van start. Hij zat er goed vooraan bij en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase kon hij het hoge tempo goed volgen maar na een aantal ronden moest hij het tempo laten zakken. Tot overmaat van ramp kwam hij ook nog ten val in de waves en kwam uiteindelijk niet tot scoren. Benistant kwam buiten de top tien uit de start en kwam tijdens de eerste ronde ten val in de waves. Hij moest van ver komen en had veel werk te doen om de rijders voor hem te passeren. Hij bouwde zijn wedstrijd goed op en kwam in de slotfase de top vijf binnen. Alles werd op alles gezet om de rijders voor hem te passeren en uiteindelijk kwam hij aan het achterwiel van de derde man op een vierde plaats over de finish. Echter omdat de derde man een aantal strafplaatsen kreeg, schoof Benistant een plaats op en pakte hiermee de dagzege.

In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap heeft Benistant zijn voorsprong op de tweede man weten te vergroten naar 38 punten, Facchetti bezet na vier wedstrijden de achttiende plaats. Op 3 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma in het Italiaanse Mantova!

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Thibault Benistant 45 Pnt
2 Kay de Wolf 44 Pnt
3 Mattia Guadagnini 43 Pnt
4 Meico Vettik 34 Pnt
5 Tim Edberg 30 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 174 Pnt
2 Mattia Guadagnini 136 Pnt
3 Isak Gifting 128 Pnt
4 Kay de Wolf 127 Pnt
5 Tim Edberg 91 Pnt
18 Gianluca Facchetti 40 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.