Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft tijdens de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse Kegums beide manches weten te winnen. Benistant was in een ijzersterke vorm en zette zowel de eerste als de tweede manche naar zijn hand. Gianluca Facchetti kreeg in de eerste manche in de top vijf rijdend af te rekenen met een klein mechanisch probleem en kwam in de tweede manche als twaalfde over de finish.

De dag begon voortvarend voor Hutten Metaal Yamaha Racing. In de tijdtraining hadden Benistant en Facchetti de juiste lijnen al snel gevonden en dit zorgde ervoor dat Facchetti de pole position veroverde met Benistant daar op een tweede plaats niet ver achter! Door deze goede tijdtraining konden beide rijders een ideale startplaats uitkiezen!

Toen het starthek in de eerste manche viel zaten beide rijders er goed vooraan bij. Benistant werkte zich in de beginfase op naar een tweede plaats en volgde de leider. Hij wachtte zijn kans af en sloeg na een aantal ronden toe. Hij nam de leiding over en zette vervolgens de rest van de wedstrijd naar zijn hand. Door deze overwinning wist Benistant zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten naar 21 punten. Facchetti weerde zich kranig en reed sterk mee in de top vijf. Helaas kreeg hij een tegenslag te verwerken want hij moest vanwege een klein mechanisch probleem vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

Gedreven stonden beide rijders achter het starthek voor de tweede manche. Ook ditmaal zaten ze er goed vooraan bij toen het deelnemersveld door de eerste bocht kwam. Benistant nam gelijk de leiding in handen maar moest deze even af staan. Hij bleef hier rustig onder en wist na een aantal ronden de leiding terug te pakken en de wedstrijd vanaf dat moment te domineren. Gecontroleerd reed hij naar de finish en pakte vandaag het maximale aantal punten. Facchetti reed lang goed mee in de top vijf maar verloor in het tweede deel van de wedstrijd zijn ritme en kwam moegestreden op een twaalfde plaats over de finish.

Benistant won het dagklassement en Facchetti eindigde door zijn nulscore in de eerste manche op een achttiende plaats. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap blijft Benistant aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 24 punten op de tweede man. Gianluca Facchetti bezet na drie wedstrijden de veertiende plaats. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder en wordt er wederom op het circuit van Kegums gereden.

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Thibault Benistant 50 Pnt
2 Meico Vettik 35 Pnt
3 Isak Gifting 31 Pnt
4 Hakon Fredriksen 31 Pnt
5 Tim Edberg 28 Pnt
18 Gianluca Facchetti 9 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 129 Pnt
2 Isak Gifting 105 Pnt
3 Mattia Guadagnini 93 Pnt
4 Kay de Wolf 83 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 77 Pnt
14 Gianluca Facchetti 40 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.