Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Letland weten te winnen. Benistant domineerde de eerste manche en kwam na een zwaar bevochten tweede manche als tweede over de finish. Met deze resultaten won hij het dagklassement en heeft hiermee de koppositie in het kampioenschap in handen genomen.

Thibault en Gianluca Facchetti waren er klaar voor en begonnen gemotiveerd aan de dag in Letland. Op de zanderige ondergrond van het circuit van Kegums hadden ze hun draai al snel gevonden en dit resulteerde in de snelste tijd voor Thibault en een nette vijfde plaats in zijn groep voor Gianluca. Deze goede trainingsresultaten zorgden ervoor dat beide rijders in zowel de eerste als de tweede manche goed achter het starthek stonden!

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwamen beide rijders niet lekker weg. Thibault kwam in een hoog tempo naar voren en het duurde niet lang voordat hij de top drie binnen kwam. In de beginfase wachtte hij zijn kans even af maar na een aantal ronden begon hij de druk op te voeren bij de kopmannen en kwam vanaf een derde plaats naar de eerste positie gereden. Het tempo van Benistant was dermate hoog dat hij zijn achtervolgers op grote achterstand wist te rijden. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als winnaar over de finish en pakte hiermee het maximale aantal punten! Facchetti had meer werk te doen want hij kwam pas op een achtentwintigste plaats uit de eerste ronde. Alles gevend kwam hij na een aantal ronden de top twintig binnen maar omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, had hij het moeilijk om meer plaatsen winst te boeken en strandde hierdoor op een negentiende plaats.

Na zijn zege in de eerste manche kwam Benistant in de tweede manche op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Vanaf daar zette hij zijn opmars verder en werkte zich op naar een tweede plaats. Opdat moment had de kopman al een gat weten te slaan die hij begon te dichten. In de voorlaatste ronde kwam hij aan het achterwiel en in de laatste ronde zette hij de aanval in. Twee keer was hij er voorbij maar door een fout in de waves waarbij hij naast de baan belandde, moest hij de koppositie weer afstaan en eindigde als tweede. Met Facchetti ging het in deze manche een stuk beter. Ditmaal kwam hij op een dertiende plaats uit de eerste ronde en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een nette zevende plaats.

Thibault won het dagklassement vandaag en Gianluca legde beslag op een negende plaats. In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap is Benistant nu de nieuwe leider geworden en heeft een voorsprong van vijf punten op de tweede man. Facchetti bezet na twee wedstrijden de dertiende plaats. Aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma, opnieuw in het Letse Kegums.

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Thibault Benistant 47 Pnt
2 Mattia Guadagnini 41 Pnt
3 Isak Gifting 40 Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 38 Pnt
5 Tim Edberg 33 Pnt

9 Gianluca Facchetti 16 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 79 Pnt
2 Isak Gifting 74 Pnt
3 Mattia Guadagnini Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 61 Pnt
5 Kay de Wolf 58 Pnt

13 Gianluca Facchetti 31 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.