Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft zijn potentieel laten zien in de Dutch International in Arnhem. De vele trainingen in het zand kwamen tot uiting in de tweede manche toen Benistant op een sterke derde plaats over de finish wist te komen. In de eerste manche kwam hij in de beginfase ten val en moest van achter uit het veld terug naar voren komen. Hij streed voor wat hij waard was en wist er nog een vijftiende plaats uit te halen.

Het was sinds begin maart dat Hutten Metaal Yamaha Racing een wedstrijd had gereden in verband met het corona virus. Vele snelle rijders waren naar Arnhem gekomen om wedstrijdritme op te doen voor de grote wedstrijden die komen gaan. Bijna de volledige top tien van het wereldkampioenschap MX2 stond aan de start. In de tijdtraining vloog Gianluca Facchetti in een hoog tempo over het circuit en zette een knappe derde tijd op de klok. Benistant kwam uit op een veertiende tijd en was hiermee klaar om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

De eerste manche begon met ups and downs voor het team. Gianluca kwam in de beginfase vanaf een elfde positie terug naar een zevende plaats maar kreeg helaas niet veel later met tegenslag af te rekenen waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Thibault kwam ten val en moest helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Hij bleef knokken tot aan de finishvlag en haalde er nog een vijftiende plaats uit.

In de tweede manche revancheerde Benistant zich. Hij startte in de kopgroep en reed een zeer sterke wedstrijd. Lang hield hij de twee kopmannen in het vizier en reed zeer scherpe rondetijden. Benistant sloot de manche af op een knappe derde plaats en werd hiermee achtste in de daguitslag. Gianluca kende opnieuw tegenslag waardoor het voor hem een dag werd om snel te vergeten.

Dave Kooiker kwam aan de start in de 125cc klasse en reed hier sinds zijn blessure weer zijn eerste wedstrijd. Hij liet al positieve dingen zien maar uiteraard ontbrak het hem nog aan ritme. Hij sloot de manches af op een negende en achtste plaats en deed hiermee veel wedstrijdritme op voor de wedstrijden die komen gaan.

Daguitslag 250 klasse Arnhem:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 37 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 36 Pnt
4 Jed Beaton 36 Pnt
5 Ben Watson 34 Pnt
8 Thibault Benistant 26 Pnt