Hutten Metaal Yamaha Racing is in de eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Valkenswaard met Thibault Benistant vierde geworden. Benistant kwam in de eerste manche twee keer ten val maar wist er toch nog een elfde plaats uit te halen. In de tweede manche revancheerde hij zich door als tweede over de finish te komen.

‘’Het was niet het weekend dat ik voor ogen had maar van de andere kant was het ook niet slecht. Door mijn twee valpartijen in de eerste manche viel ik terug naar een 33ste plaats maar met een goede snelheid wist ik toch nog terug te komen naar een elfde plaats. In de tweede manche startte ik op een achtste plaats. Ik voelde me heel goed op de baan en ik nam mijn tijd om terug naar voren te komen. Dit leverde mij een tweede plaats op,’’ vertelt Thibault.

Gianluca Facchetti kwam in de eerste manche na een goede start op een zesde plaats over de finish. In de tweede manche kwam hij minder goed uit de start maar op een tiende plaats rijdend maakte hij een aantal fouten en kwam hard ten val. Hierbij verloor hij veel plaatsen en finishte buiten de punten.

‘’Ik begon heel goed aan het weekend door in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. De baan was zwaar en nat door de regenval op de dagen voorafgaande aan het weekend. In de eerste manche pakte ik een goede start en reed even aan de leiding. Door een aantal fouten kwam ik even ten val en verloor verschillende plaatsen. Ook verloor ik mijn ritme en voelde mijzelf niet meer comfortabel op de baan, wat resulteerde in een zesde plaats. In de tweede manche pakte ik een slechte start en kwam op een tiende plaats uit de eerste ronde. Heel even voelde ik me goed op de baan maar door een aantal fouten en een harde valpartij verloor ik veel plaatsen waardoor ik buiten de punten finishte,’’ vertelt Gianluca.

De volgende wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap wordt in het weekend van 18 en 19 april verreden in Spanje.

Daguitslag EMX250 Valkenswaard:
1 Bastian Boegh Damm 50 Pnt
2 Isak Gifting 34 Pnt
3 Andrea Adamo 33 Pnt
4 Thibault Bénissant 32 Pnt
5 Lion Florian 30 Pnt
13 Gianluca Facchetti 15 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.