Yamaha Motor Europe is er trots op om bekend te mogen te maken dat Hutten Metaal Yamaha door Dave Kooiker te contracteren haar line up voor seizoen 2020 compleet heeft. Kooiker is een 14 jaar jong talent die van start zal gaan in de EMX125 klasse maar zich als doel gesteld heeft om de overstap naar de EMX250 klasse te maken wanneer hij genoeg ervaring heeft opgedaan op de Yamaha YZ250F.

Hutten Metaal Yamaha Racing verwelkomt Kooiker als de vervanger van Raivo Dankers, waarvan het contract in goed overleg is ontbonden.

Kooiker kwam in de Yamaha familie in 2018 en was gelijk in dit jaar zeer succesvol door in de tweede manche van het wereldkampioenschap 85cc in Australië tweede te worden. Daarnaast werd hij vierde in de einduitslag. Op 13-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar de competitieve EMX125 klasse waar hij zich voor alle EMX125 wedstrijden wist te kwalificeren.

Ondanks dat Hutten Metaal Yamaha Racing zich met Gianluca Facchetti en Thibault Benistant volledig concentreert op het EMX250 Kampioenschap gaan ze Kooiker assisteren om tijdens het seizoen 2020 de overstap van een GYTR YZ125 naar een GYTR Yamaha YZ250F te maken.

Door een opgelopen blessure tijdens een training in Spanje zal Kooiker de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Engeland missen. Verwacht wordt dat hij eind april weer terug op de motor kan stappen.

Commentaar Henk Zanting (Hutten Metaal Yamaha Official EMX250 Technical Manager): ‘’We hebben Dave vanaf kinds af aan zien rijden waardoor we zagen wat hij deed en hoe hij zich verbeterde. Hij is nog heel erg jong, wat het uitdagend maakt. Ook woont hij dicht bij de werkplaats waardoor het makkelijker is om hem de ondersteuning te geven. Dave zal nog een aantal wedstrijden op de 125cc doen maar we kijken er naar uit om hem te helpen in de overstap naar de YZ250F voorzien van GYTR kit zodat hij vanaf 2021 uit kan komen in de EMX250 klasse.

 

Commentaar Dave Kooiker (Hutten Metaal Yamaha Official EMX250 rijder): ‘’Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg en ik denk dat dit voor mij de juiste stap is. Op dit moment ben ik geblesseerd maar ik hoop snel weer terug op de motor te zitten en nog het beste van dit seizoen te maken. Ik ben er klaar voor om ervoor te gaan.’’

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.