Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de internationale wedstrijd in het Franse Lacapelle Marival een goede snelheid laten zien. Zijn starts en wat tegenslag in de eerste manche zorgden ervoor dat hij op een negende en zesde plaats over de finish kwam.

Er stond net als in Hawkstone Park een zeer sterk deelnemersveld maar het grote verschil was toch wel dat de omstandigheden hier perfect waren. Thibault had een goed gevoel overgehouden aan Hawkstone Park en begon ook in Frankrijk zeer sterk door in de tijdtraining een vijfde tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche liet hij een sterke indruk achter maar helaas kende hij een paar kleine tegenslagen waardoor het resultaat er niet helemaal uitkwam. Op een vijfde plaats rijdend remde hij zijn motor stil waardoor hij terug viel naar een zevende plaats. Gedurende de wedstrijd herstelde hij zich goed en ging in de slotfase op de zesde man. Echter in het heetst van de strijd kwamen ze met elkaar in aanraking waardoor Thibault ten val kwam en terug viel naar een negende plaats.

Ook in de tweede manche liet Benistant een goede snelheid zien. De hele manche reed hij dicht achter de top vijf en werd op een zesde plaats afgevlagd. In de superfinale waarin de MX2-rijders in actie kwamen tegen de MX1-rijders wist hij zeventiende te worden en was hiermee de zesde MX2-rijder die de finishvlag passeerde.

Commentaar teamcoach Herjan Brakke: ‘’De starts waren vandaag niet goed genoeg waardoor hij veel moest inhalen. Wel was dit een uitstekende test voor motor en rijder.’’

Hutten Metaal Yamaha Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Valkenswaard, welke verreden wordt in het weekend van 7 en 8 maart.

Daguitslag int.wedstrijd Lacapelle Marival:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Jed Beaton 42 Pnt
3 Rene Hofer 38 Pnt
4 Jago Geerts 36 Pnt
5 Nathan Crawford 34 Pnt
8 Thibault Benistant 27 Pnt