Voor Hutten Metaal Yamaha Racing stond op zondag de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park op het programma. In de stormachtige omstandigheden wist Thibault Benistant zich heel goed staande te houden en wist in de tweede manche op een sterke vijfde plaats over de finish te komen.

De vele regenval veranderde het circuit van Hawkstone Park tot een grote modderpoel. Het was overleven en de rijders moesten proberen zo min mogelijk fouten te maken. In de training slaagde Gianluca Facchetti erin om een hele snelle tijd op de klok te zetten en kwam uit op een vierde tijd. Ook Thibault zat er met een negende tijd netjes bij in de top tien.

Omdat het maar bleef regenen waren de omstandigheden in de eerste manche nog slechter dan in de training. Er stond veel water op de baan waardoor het een ware slijtageslag werd. Ondanks dat het zeer moeilijk was, wist Thibault achtste te worden en kwam Gianluca als tiende over de finish.

In de tweede manche had Thibault zijn draai volledig gevonden. Hij had de aansluiting met een strijdend groepje tot aan de derde man. Lang wist hij deze te volgen maar in de slotfase moest hij ze iets laten gaan en werd op een hele nette vijfde plaats afgevlagd. Gianluca kwam in de beginfase ten val en moest zijn weg in de achterhoede vervolgen. Vechtend om zijn ritme te komen, probeerde hij zover mogelijk terug naar voren te komen en dit leverde hem een twaalfde plaats op.

In het dagklassement eindigde Thibault op een goede zesde plaats en Gianluca sloot de dag af op een dertiende plaats. Aankomend weekend zal Hutten Metaal Yamaha Racing aan de start komen in de internationale wedstrijd in het Franse Lacapelle Marival.

Daguitslag internationale wedstrijd Hawkstone Park:
1 Tom Vialle 40 Pnt
2 Mikkel Haarup 40 Pnt
3 René Hofer 37 Pnt
4 Jed Beaton 36 Pnt
5 Kay de Wolf 32 Pnt
6 Thibault Benistant 29 Pnt
13 Gianluca Facchetti 21 Put