Tijdens de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap MX2 in Ottobiano heeft Hutten Metaal Yamaha Racing haar eerste podiumplaats van seizoen 2020 binnen weten te behalen. Voor het team was dit haar eerste wedstrijd van dit jaar die gelijk al op een zeer positieve manier werd afgesloten.

Het circuit van Ottobiano heeft een zanderige ondergrond maar doordat het vochtig was ontstonden er al snel verraderlijke sporen. Gianluca Facchetti en Thibault Benistant hadden gelijk een goed ritme op het circuit en lieten zien dat ze al goed in vorm zijn. Beide rijders zaten in dezelfde groep en wisten hierin een tweede en derde tijd neer te zetten, waarmee ze ideale startplaatsen afdwongen voor in de MX2 manche.

In de MX2 manche kwamen beide rijders sterk voor de dag. Ze wisten beiden een goede start te pakken en konden het hoge tempo goed aan. Gianluca kwam al snel aan in de top drie en wist er een goede tweede plaats uit te halen. Ook Thibault begon gedurende de wedstrijd steeds beter in zijn ritme te komen en finishte niet ver achter Gianluca op een nette vierde plaats.

Aan het einde van de dag namen de MX2-rijders het op tegen de snelste MX1-rijders in de superfinale. In deze wedstrijd verdween Gianluca vroegtijdig uit de wedstrijd maar Thibault weerde zich kranig en wist als twaalfde over de finish te komen waarmee hij de derde MX2-rijder was.

Volgend weekend zal Hutten Metaal Yamaha Racing haar voorbereiding op het naderende EMX250 seizoen verder zetten in het Britse Hawkstone Park.

Uitslag MX2 manche Ottobiano:
1 Maxime Renaux
2 Gianluca Facchetti
3 Tom Vialle
4 Thibault Benistant
5 Mikkel Haarup

Uitslag Superfinale:
1 Tim Gajser
2 Mitch Evans
3 Arminas Jasikonis
4 Arnaud Tonus
5 Alberto Forato
12 Thibault Benistant
DNF Gianluca Facchetti