Micha Boy de Waal van Hutten Metaal Yamaha Racing is in het Belgisch Kampioenschap in Orp le Grand op het podium geeindigd. De Waal wist in de MX1 klasse derde te worden maar kwam in de superfinale nog een keer ijzersterk terug en wist hierin als tweede over de finish te komen.

Micha kon in de training het juiste ritme nog niet te pakken krijgen en kwam uit op een vierde tijd. Bij de start van de eerste manche kwam hij niet lekker weg en moest vanaf een negende plaats terug naar voren zien te komen. Ondanks dat het moeilijk was om in te halen, wist hij sterk terug te komen naar een derde plaats. Helaas was de start van Micha in de tweede manche nog minder goed. Ditmaal kwam hij vanaf een laatste plaats terug naar voren en wist met een goede snelheid nog vierde te worden. In de superfinale waren de rollen volledig anders want Micha pakte kopstart en ging de strijd aan met oud Grand Prix winnaar Shaun Simpson. Hij reed een ijzersterke wedstrijd en wist als tweede over de finish te komen.

Raivo Dankers kwam uit in de MX2 klasse. De tijdtraining was slechts tien minuten in Belgie waardoor Raivo niet veel tijd had om een goede ronde neer te kunnen zetten. Hij kwam uit op een zesde tijd maar wist dat er in de manches veel meer in moest kunnen zitten.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Raivo die als leider door de eerste bocht kwam. Echter dit was van korte duur want hij werd gepasseerd en kwam niet veel later in een afdaling ten val. Raivo zakte terug naar een vijfde plaats en wist deze positie ook vast te houden tot over de finish. Ook in de tweede manche zat Dankers er goed vooraan bij met de start. Op een derde plaats rijdend kwam hij even ten val maar hij wist deze positie vast te houden tot over de finish.

Met deze resultaten had Raivo zich weten te kwalificeren voor de superfinale. Rond de zevende plaats kwam hij uit de start en kon het hoge tempo goed volgen. Echter in de derde ronde kwam hij in aanraking met een andere rijder en werd de wal over gebeukt. Hierbij gingen een aantal plaatsen verloren en omdat het erg stoffig was wilde Raivo geen grote risico’s nemen. Hij legde beslag op een negende plaats en was hiermee de tweede MX2-rijder.

Aankomend weekend zal Hutten Metaal Yamaha Racing starten in het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork.

Daguitslag BK 500 Orp le Grand:
1 Kevin Fors 47 Pnt
2 Jeffrey Dewulf 43 Pnt
3 Micha Boy de Waal 38 Pnt
4 Shaun Simpson 38 Pnt
5 Steve Ramon 36 Pnt

Daguitslag BK 250 Orp le Grand:
1 Cyril Genot 50 Pnt
2 Simeo Ubach 42 Pnt
3 Mark Boot 38 Pnt
4 Raivo Dankers 36 Pnt
5 Nick Leerkes 33 Pnt