Micha Boy de Waal van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Westerbork weten te winnen.

De Waal begon scherp aan de dag door in de tijdtraining met een verschil van 2,2 sec op de tweede man de pole position te pakken.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme reed hij weg bij zijn achtervolgers en wist de manche met een minuut voorsprong winnend af te sluiten. Ook in de tweede manche wist hij kopstart te pakken en ging het rijden in de eerste vier ronden lekker. Helaas kwam hij toen hard ten val en liep hierbij een krom stuur op. Ondanks dit wist hij er nog een tweede plaats uit te halen en sloot de dag als winnaar af.

Raivo Dankers kwam aan de start in de 250 klasse. Het circuit van Westerbork ligt Raivo altijd goed en dit zorgde ervoor dat hij niet lang hoefde te zoeken naar het juiste ritme. In de training slaagde hij erin om een snelle tijd op de klok te zetten waarmee hij uiteindelijk met een verschil van 0,1 op de snelste man de pole position miste.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen maar omdat hij in de eerste ronde iets te voorzichtig was moest hij een aantal plaatsen prijsgeven. Vanaf de tweede ronde begon het rijden beter te gaan en kwam Dankers naar voren. Helaas werd zijn opmars onderbroken door twee valpartijen en omdat Raivo de hele manche al een raar geluid in de motor hoorde, besloot hij om de wedstrijd te verlaten.

Gedreven ging hij in de tweede manche van start en zat er opnieuw goed vooraan bij. Hij werkte zich op naar de koppositie maar kreeg niet veel later last van opgepompte armen. Hierdoor moest hij het tempo iets laten zakken en zakte terug naar een derde plaats. In de laatste vijf minuten voerde Raivo het tempo weer op en wist nog terug te komen naar een tweede plaats en kwam dicht achter de kopman als tweede over de finish.

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.