Hutten Metaal Yamaha Racing was het afgelopen weekend tijdens de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Turkije volop in de punten te vinden. De MXGP-rijders Anthony Rodriguez en Micha Boy de Waal scoorden in totaal maar liefst 18 punten. Raivo Dankers slaagde erin om in de MX2 klasse zijn allereerste punt uit zijn carriere te pakken.

Het circuit van Afyonkaharizar was bezaaid met sporen waardoor het verraderlijk was. Raivo had in de vrije en tijdtraining tijd nodig om de juiste lijnen te vinden waardoor er meer in zat. In de kwalificatieheat pakte hij een redelijke start maar omdat een andere rijder in de eerste bocht van buiten de baan terug  de baan in kwam, moest Raivo remmen en in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Met een goed gevoel reed hij lang op een achttiende plaats maar in de laatste ronde moest hij nog een plaats afstaan aan Brent van Doninck en werd negentiende.

Met vertrouwen begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Toen het starthek viel kwam hij niet lekker weg maar kon in de beginfase wel het tempo rijden van de top twintig. Echter omdat er modder onder het roll off zat verloor hij zijn focus en ook raakte het rolletje op. Dit had tot gevolg dat hij hem af moest zetten en niet meer kon doen dan de wedstrijd uit te rijden.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start en ditmaal kon hij rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat hij in de eerste paar bochten te voorzichtig was verloor hij een aantal posities. Lang reed hij op een zeventiende plaats maar in de voorlaatste ronde reed hij te hard een bocht in waardoor hij uit balans raakte in een spoor. Hierbij gingen verschillende plaatsen verloren maar wel pakte hij met een twintigste plaats een WK punt.

Micha Boy de Waal reed in de eerste manche van de MXGP klasse goed terug naar een veertiende plaats en had uitzicht op de dertiende plaats. Helaas raakte hij toen een steen waarbij zijn voorremschijf krom raakte en hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een zeventiende plaats. Hij kreeg nog de aansluiting met de vijftiende en zestiende man maar kon ze niet passeren en eindigde als zeventiende, wat hem vier punten opleverde.

Ook Anthony Rodriguez was goed in de punten te vinden in Turkije. Rodriguez wist in beide manches veertiende te worden en werd hiermee vijftiende in de daguitslag. Met deze resultaten pakte Rodriguez zijn beste MXGP resultaat uit zijn carriere.

Voor Hutten Metaal Yamaha Racing was dit de laatste Grand Prix van het seizoen en zullen zich nu gaan concentreren op seizoen 2020.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.