Yamaha Motor Europe N.V. is er trots op om naar buiten te brengen dat Hutten Metaal Yamaha het officiele EMX250 team wordt voor de komende drie jaar t/m 2023.

Het team heeft zichzelf dit jaar al gevestigd als Yamaha Supported team in de MXGP en EMX250 paddock en is blij dat ze hun geweldige relatie met Yamaha Motor Europe verder kunnen zetten.

Voor 2020 zal Hutten Metaal Yamaha zich volledig gaan focussen op het EMX250 kampioenschap en fungeren als het officiele EMX250 team. Het team zal bestaan uit drie rijders te weten Thibault Benistant, Raivo Dankers en Gianluca Facchetti. Deze drie rijders zullen van start gaan op Yamaha YZ250 machines voorzien van GYTR kits en zijn in staat om mee te strijden voor de hoogste plaats op het podium.

De Yamaha Racing piramide start met de nationale kampioenschappen samen met de bLU cRU en de YZ bLUcRu FIM Europe Cups en worden gevolgd door de EMX125 en EMX250 teams. Het Hutten Metaal Yamaha team wordt de tweede trap op de Yamaha Racing piramide en zal de getalenteerde jonge rijders klaar stomen voor hun professionele carrieres in de MXGP en MX2 klasse.

Van de drie rijders die voor het Hutten Metaal Yamaha EMX250 team uit gaan komen in 2020 zitten twee Junior wereldkampioenen en een EMX125 kampioen. Raivo Dankers wist in 2015 wereldkampioen 85cc te worden. Gianluca Facchetti werd wereldkampioen 125c in 2017 en Thibault Benistant heeft de Yamaha Racing piramide goed benut en is de eerste officiele Yamaha-rijder die in 2018 op een Yamaha YZ125 voorzien van GYTR kit Europees Kampioen 125cc werd.

Met deze drie getalenteerde rijders kijkt het Hutten Metaal Yamaha EMX250 team positief vooruit om een gooi te doen naar de EMX250 titel in 2020. Yamaha Motor Europe dankt het SDM Corse Yamaha team voor alles wat zij in de afgelopen paar seizoenen hebben gedaan. Het SDM Corse Yamaha team blijft actief binnen de Yamaha familie en zal voor 2020 ondersteuning ontvangen voor een EMX250 rijder en Ruben Fernandez die uit gaat komen in het wereldkampioenschap MX2.

Commentaar Thorsten Lentink (Yamaha Motor Europe Racing Coordinator): ‘’We zijn heel enthousiast dat we deze driejarige samenwerking met het Hutten Metaal Team bekend kunnen maken. Het team is in 2017 begonnen en ons oog viel op hun omdat ze zeer professioneel werken. De werkplaats in Beerzerveld geeft onze talenten alles wat ze nodig hebben om de volgende stap in hun carriere te kunnen maken. Om deze drie getalenteerde rijders daar samen met deze professionele mensen te plaatsen zorgt voor een sterke basis waarmee we voor de ereplaatsen mee kunnen strijden. Door dit team te contracteren maken we onze structuur sterker zodat we hopelijk in de toekomst MX2 en MXGP wereldkampioenen kunnen creëren. Uiteraard zijn we dankbaar voor hetgeen het SDM Corse Yamaha team in de laatste paar seizoenen heeft gedaan. Het is mooi dat ze in 2020 binnen de Yamaha familie blijven en met Ruben Fernandez een nieuwe uitdaging aangaan door deel te gaan nemen in het wereldkampioenschap MX2.

Commentaar Wim Hutten (Hutten Metaal Yamaha EMX250 teameigenaar): ‘’Twee jaar geleden ben ik met Hutten Metaal Racing begonnen. Samen met mijn team, wat door Herjan Brakke en Henk Zanting wordt geleid, werken we er iedere dag met veel passie en plezier aan om onze rijders beter te maken. Na een goed gesprek met Thorsten Lentink en Alexandre Kowalski in onze werkplaats in Beerzerveld over de visie van Yamaha en ons aandeel daarin, ben ik heel trots dat Yamaha Motor Europe ons het vertrouwen heeft gegeven voor de komende drie jaar. Volgend jaar starten we in het EMX250 Kampioenschap. We vinden het een mooie uitdaging om jonge getalenteerde rijders te trainen en we voorzien onze rijders met dank aan Yamaha van topmateriaal. Maar als team kunnen we de kennis en ervaring van de Yamaha familie gebruiken om verder te groeien. Volgend jaar is ons doel om Europees kampioen te worden. Vervolgens hopen we dat we jonge talenten door kunnen laten groeien naar het MX2 team van Yamaha.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.