Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in het Zweedse Uddevalla haar beste Grand Prix van het seizoen gereden. Micha Boy de Waal zag zijn doelstelling voor dit jaar in vervulling gaan met een vijftiende en veertiende plaats in de manches. Ook Anthony Rodriguez kwam met een negentiende en vijftiende plaats goed tot scoren.

Micha had op zaterdag gelijk een goed gevoel op de baan en wist goede tijden neer te zetten. In de kwalificatieheat kreeg hij een kleine tegenslag te verwerken want op een achttiende plaats rijdend kreeg hij een steen tussen het koppelingspookje op het blok waardoor hij de pits in moest en uiteindelijk 23ste werd.

In de eerste manche werkte de Waal een sterke wedstrijd af door vanaf een achttiende positie terug te komen naar een vijftiende plaats. In de tweede manche kwam hij vanaf een achttiende plaats terug naar een veertiende positie maar stond wel de hele manche onder druk. Micha hield het hoofd koel en finishte als veertiende, wat zijn beste resultaat in een MXGP ooit is.

Naast de Waal kwam ook Anthony Rodriguez sterk voor de dag in Zweden. De Venezulaan die pas zijn tweede Grand Prix voor het team rijdt, boekte opnieuw progressie. Rodriguez eindigde als negentiende en vijftiende en pakte hiermee zijn eerste top vijftien plaats in vier manches.

Raivo Dankers kwam aan de start in de laatste EMX250 wedstrijd van het seizoen. Helaas had de rijder uit Heesch het moeilijk op het circuit van Uddevalla en kwam niet tot scoren. Dit zorgde ervoor dat hij in de eindstand met een dertiende plaats net buiten de top tien is geëindigd.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.