Anthony Rodriguez en Micha Boy de Waal van Hutten Metaal Yamaha Racing hebben in de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Imola WK punten weten te scoren. In totaal werden er negen punten gescoord waarmee het team tevreden terug kan kijken op het weekend.

De baan van Imola was aangelegd op het racecircuit van Imola. Door de extreme hitte droogde de klei snel waardoor er verraderlijke harde sporen in het circuit kwamen te liggen.

Op zaterdag lieten beide rijders al zien dat ze op zondag mee konden gaan doen in de strijd om de punten. Rodriguez kwalificeerde zich als zeventiende en Micha kwam na een moeilijke beginfase steeds beter in zijn ritme en passeerde de finishvlag op een twintigste plaats.

Met temperaturen ruim boven de dertig graden beloofde het op zondag een zware wedstrijd te worden. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kreeg Micha gelijk een tegenslag te verwerken. Hij pakte een hele goede start maar omdat Ivo Monticelli voor hem onderuit ging, spatte er veel modder op wat hij op zijn bril kreeg. Micha moest hierdoor flink van het gas af en verloor vele plaatsen. De Waal werkte een hele sterke wedstrijd af en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en finishte op een zeventiende plaats. Rodriguez reed in de eerste helft van de wedstrijd in de top vijftien maar moest het tempo daarna iets laten zakken waardoor hij verschillende plaatsen verloor en achttiende werd.

Met de rondetijden die Micha in de eerste manche had laten zien, moest er meer in kunnen zitten dan een zeventiende plaats. In de beginfase van de tweede manche was hij in strijd om de punten maar helaas kreeg hij af te rekenen met een klein mechanisch probleem en moest de wedstrijd verlaten. Anthony had in de eerste manche behoorlijk wat energie verspeeld en besloot om zijn eigen wedstrijd te rijden in de tweede manche. Dit bleek een goede beslissing te zijn want hij finishte met een negentiende plaats opnieuw in de punten en scoorde in Imola vijf punten.

Hutten Metaal Yamaha Racing heeft geen rust want volgend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Zweedse Uddevalla. Hier zal ook Raivo Dankers aan de start komen in de EMX250 klasse.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.