Micha Boy de Waal, Anthony Rodriguez en Raivo Dankers kwamen op donderdag sterk voor de dag in de int.wedstrijd op de Keiheuvel.

Alle drie de rijders wisten in de top tien te eindigen en sloten hiermee de dag op positieve wijze af.

De Waal en Rodriguez kwamen uit in de MX1 klasse. Op het loodzware zandcircuit had Micha het goed naar zijn zin en wist na een zevende plaats in de eerste manche een hele goede start te pakken in de tweede manche. In de top vijf rijdend maakte hij twee kleine foutjes maar hij vocht zich goed terug naar voren en wist als zesde te finishen. Met deze resultaten werd hij ook zesde in de daguitslag.

Voor Rodriguez was het belangrijk dat hij de Yamaha YZ450F leerde kennen voor de Grand Prix van Italië. Dit werd in iedere sessie beter en hij wist in zowel de eerste als de tweede manche op een achtste plaats over de finish te komen, wat hem ook in het dagklassement een achtste plaats bezorgde.

Raivo Dankers kwam uit in de MX2 klasse en had in de training gelijk het goede gevoel gevonden en zette een vijfde tijd neer. De crosser uit Heesch voegde hier een goede eerste manche aan toe waarin hij de hele wedstrijd op een vijfde plaats reed. In de slotfase moest hij nog een plaats inleveren en werd zesde. Nadat hij in de tweede manche volledig zijn eigen wedstrijd reed, wist hij opnieuw zesde te worden.

In de superfinale was de Waal te gretig bij de start en reed tegen het starthek aan. Hij begon aan een opmars naar voren en wist in het sterke deelnemersveld nog terug te komen naar een negende plaats. Ook Raivo Dankers deed het netjes op zijn MX2 machine en finishte als twaalfde. Anthony Rodriguez had in de eerste twee manches zodanig veel gegeven dat hij in de superfinale vermoeid begon te raken en met het oog op de Grand Prix van Italië besloot om de wedstrijd te verlaten.

Aankomend weekend zullen De Waal en Rodriguez van start gaan in de Grand Prix van Italië in Imola.