Micha Boy de Waal en Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing hebben in de ADAC Masters wedstrijd in Gaildorf veel ervaring opgedaan. Op het betonharde circuit hadden ze het moeilijk om in hun ritme te komen maar ze vochten zich er doorheen, wat resulteerde in een elfde plaats voor Micha en een twaalfde positie voor Raivo.

Micha had in de vrije training gelijk een super gevoel op de baan, ondanks dat deze nog wat nat was. In de tijdtraining was de baan knetterhard opgedroogd en vlak. De verschillen tussen de rijders waren klein en omdat Micha niet lekker in zijn ritme zat, moest hij na verschillende snelle ronden tevreden zijn met een negende tijd in zijn groep.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een achtste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’In de eerste tien minuten ging het lekker maar daarna begon ik wat foutjes te maken en viel ik terug naar een elfde plaats. In de tweede manche kwam ik niet goed weg bij de start en moest ik vanaf een achtentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Ik kon in de beginfase niet lekker in mijn ritme komen maar daarna begon het beter te gaan en wist ik nog terug te komen naar een elfde plaats,’’ vertelt Micha.

Met tweemaal een elfde plaats in de manches eindigde Micha ook in het dagklassement op een elfde plaats. Naast Micha kwam Raivo Dankers aan de start in de Youngsters 250 klasse.

Op zaterdag had Raivo het moeilijk op het harde circuit en zat niet lekker in zijn ritme. Dit zorgde ervoor dat hij ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een tiende tijd in zijn groep. Hiermee mocht hij in beide manches als twintigste oprijden naar het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Raivo niet goed weg en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. ‘’Ik had nog steeds redelijk wat moeite met de baan waardoor ik niet verder terug kon komen dan een zestiende plaats. In de tweede manche was mijn start beter en ook ging het rijden toen beter. Gedurende de wedstrijd kwam ik steeds verder terug naar voren en eindigde op een negende plaats,’’ vertelt Raivo.

Met deze resultaten eindigde Raivo op een twaalfde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor Hutten Metaal Yamaha Racing de Grand Prix van Italie op het programma in Imola.