Micha Boy de Waal heeft in de Grand Prix van Belgie zes WK punten weten te scoren. De Waal kende een moeilijke eerste manche waarin hij door verschillende fouten niet verder kwam dan een twintigste plaats. In de tweede manche had hij het juiste ritme te pakken en kwam hij na een sterk gereden wedstrijd als zestiende over de finish.

De Waal kwalificeerde zich op zaterdag als negentiende voor de wedstrijd en zag hiermee dat het halen van WK punten binnen de mogelijkheden behoorde op zondag. In de eerste manche kon hij echter niet lekker in zijn ritme komen. Verschillende fouten zorgden ervoor dat hij niet verder kwam dan een twintigste plaats. In de tweede manche moest hij van ver komen en kwam hij buiten de top twintig uit de eerste ronde. De Waal zette een constant tempo in en wist gedurende de wedstrijd vele rijders te passeren. Hij kon door blijven gaan tot in de slotfase en dit zorgde ervoor dat hij op een zestiende plaats over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Micha op een achttiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij de 33ste plaats. Over twee weken staat voor Micha de volgende Grand Prix op het programma in Imola, Frankrijk.

Raivo Dankers kwam aan de start in de EMX250 klasse. De crosser uit Heesch kwalificeerde zich als tiende in zijn groep en was er klaar voor om in de manches op jacht te gaan naar de punten.

In de eerste manche kwam Raivo niet lekker weg bij de start en kwam pas op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Hij begon aan een opmars en werkte zich op naar een tiende plaats. Echter in het heetst van de strijd kwam hij hard ten val op een springschans en had even nodig voordat hij weer terug op de motor kon stappen. Dankers vervolgde nog wel de wedstrijd maar door de impact van de valpartij kon hij niet lekker meer in zijn ritme komen en finishte als vierentwintigste.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal was zijn start vele malen beter en kon hij als tweede aan de wedstrijd beginnen. Dankers hield lang stand in de top drie en reed later goed op een vierde plaats. Helaas kwam hij in het tweede deel van de wedstrijd ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een tiende plaats. Omdat het ritme er helemaal uit was, moest Dankers in het resterende deel van de wedstrijd nog meer plaatsen prijsgeven en finishte op een vijftiende plaats.

Met deze resultaten eindigde hij op een achttiende plaats in het dagklassement en staat nu tiende in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap. Voor Raivo gaat het kampioenschap over drie weken verder in het Zweedse Uddevalla.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.