Micha Boy de Waal van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de Grand Prix van Tsjechië twee punten weten te scoren. De Waal liet het hele weekend een goede snelheid zien maar door valpartijen kreeg hij geen loon naar werken. Toch zette de Waal door en wist met een negentiende plaats in de tweede manche twee punten te scoren.

Het circuit van Loket staat bekend als zeer moeilijk vanwege de harde ondergrond met losse stenen en de afhangende bochten in het circuit. In het begin had Micha het moeilijk om in zijn ritme te komen maar kon tevreden zijn met een 22ste tijd in de tijdtraining. In de kwalificatieheat begon hij goed want hij kwam op een vijfde plaats uit de start. Omdat hij geen ritme had, moest hij plaatsen inleveren. Micha deed wat hij kon maar kwam hard ten val en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

Omdat de startplaats in Loket niet veel uit maakt, was Micha gedreven om voor de punten te gaan strijden. Hij kwam niet lekker uit de start in de eerste manche maar had een redelijk goed tempo. In de punten rijdend kwam hij ten val en hierbij verloor hij zijn gashandvat voor 50 procent. Micha dook snel de pits in en na een snelle reparatie kon hij toch de wedstrijd nog uitrijden.

Micha was er opgebrand om in de tweede manche nog iets goeds te laten zien. De manche begon echter met een tegenslag want hij kwam bij de start ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij kwam goed terug naar voren en begon in de laatste vijftien minuten lekker te rijden. Dit leverde hem een negentiende plaats op en twee WK punten.

Deze week gaat Hutten Metaal Yamaha Racing zich voorbereiden op de Belgische Grand Prix in Lommel, welke aankomend weekend op het programma staat. Naast Micha Boy de Waal zal ook Raivo Dankers hier aan de start komen in de EMX250 klasse.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.